Şase creştini au petrecut o lună în rugăciune într-o închisoare din India

HYDERABAD, India – Şase creştini au fost puşi sub acuzare şi ţinuţi în închisoare timp de o lună, doi dintre ei fiind şi grav bătuţi de poliţie, după ce s-au rugat pentru vindecarea unei femei în estul Indiei. Atacul asupra creştinilor a avut loc pe 16 septembrie 2017 în districtul Simdega, din statul indian Jharkhand, atunci când săteni furioşi ce fac parte din populaţia Gondi au năvălit în locul unde se rugau creştinii şi au lovit pe doi dintre aceştia, Sajan Mahji în vârstă de 25 de ani şi Kalender Mahji în vârstă de 20 de ani, relatează Morning Star News.org

„Poliţiştii care au ajuns acolo în scurt timp au continuat să ne lovească  fără să ne dea nici o şansă să explicăm ceea ce s-a întâmplat. Dacă ne-ar fi ascultat, le-am fi putut spune exact ce s-a întâmplat, însă ei ne-au lovit şi chiar i-au provocat răni pe faţa lui Kalender Mahjhi căruia a început să îi curgă sângele”, a spus Dasrath Karketta, de 35 de ani, care a fost şi el prezent.

Creştinii se aflau în casa lui Bikhru Majhi şi se rugau pentru vindecarea soţiei acestuia atunci când poliţiştii care au sosit la faţa locului i-au brutalizat pe credincioşi şi i-au arestat acuzându-i că „promovează duşmănia între clase” şi că au insultat religia hindusă. Creştinii au petrecut o lună în închisoare, după care au fost eliberaţi pe cauţiune.

„Am stat o lună în închisoare – însă am fost plini de bucurie, am cântat cântări creştine, am citit din Biblie, ne-am rugat şi ne-am închinat Domnului în închisoare. Am răspândit Evanghelia şi printre ceilalţi deţinuţi din închisoare şi chiar am văzut oameni care au venit la credinţa în Hristos. Am simţit cum Dumnezeu ne folosea într-un mod puternic pentru lucrarea Lui”, a spus Karketta.

Karketta spune că Dumnezeu l-a vindecat de cancer, după o lungă perioadă în care a stat prin spitale şi a cheltuit toţi banii pe care îi avea, lăsându-şi familia fără nici o resursă.

„Am cheltuit foarte mulţi bani, am ajuns să nu mai avem nimic prin casă care să poată fi vândut, nu mai aveam nici măcar mâncare pentru a ne hrăni copii. După ce m-am convertit la Hristos, Dumnezeu m-a vindecat de boală, iar acum pot munci şi oferi un trai familiei mele. Nu mai sunt eu cel care trăieşte, ci Hristos trăieşte în mine”, a spus Karketta.

Karketta împreună cu alți 4 bărbaţi şi o femeie erau în acea seară acasă la Bikhru Mahji şi îşi împărtăşea experienţa sa cu Dumnezeu. După ce Bikhru Mahji a auzit mărturia, i-a rugat pe credincioşi să se roage pentru soţia lui care era bolnavă de mult timp.

Deşi Bikhru Majhi este hindus, el crede că Hristos poate vindeca, şi a mai invitat creştini la el acasă să se roage pentru soţia lui, a spus Singhray Kullu, un fost pastor al bisericii din satul Ghostra unde au fost arestaţi creştinii.

Pe 16 septembrie, în jur de ora 8 seara, un grup de săteni furioşi au înconjurat casa unde se rugau creştinii. Balmuni Kumari, singura femeie din grupul de creştini, spune: „Ne-au înconjurat şi au început să ne bată pe ceilalţi fraţi în credinţă şi pe mine. Am strigat către ei, că nu am venit aici să convertim pe nimeni ci doar să ne rugăm pentru o femeie bolnavă.

„Am încercat să le spunem că nu am venit să ucidem, să furăm sau să ne îmbătăm, am venit la solicitarea lui Bikhru, şi dacă am supărat pe cineva, vă rugăm să ne iertaţi”, a spus Karketta. „Am încercat din răsputeri să liniştim mulţimea, dar nu au vrut să asculte. Ne-au bătut încontinuu şi ţipau la noi: „Unde este Dumnezeul vostru acum? Unde este Isus? Ce poate El să facă? Strigaţi către El acum, vrem şi noi să vedem ce poate face”. Pe la 11 au ajuns şi poliţiştii. Aceştia i-au arestat pe creştini şi i-au dus la staţia de poliţie Tangar.

„Noi suntem cu toţii muncitori care trăim din munca noastră. De unde ideea că noi oferim bani ca oamenii să se convertească?” s-a întrebat retoric Karketta.

Toți credincioșii au fost eliberați pe cauţiune pe 16 şi 17 octombrie.

Kumari, singura femeie din grupul de creştini, în vârstă de 19 ani, a fost şi ea arestată deşi legea în India nu permite ca femeile să fie arestate după apusul soarelui, decât în condiţii speciale şi numai în prezenţa unui ofiţer de poliţie femeie.

„Nici o femeie poliţist nu a fost de faţă la arestarea mea”, spune Kumari. „Eu eram singură acolo, şi a fost cumplit, dar am avut încredere în Domnul”, spune tânăra.

Familia lui Kumari s-a confruntat cu o persecuţie severă din partea extremiştilor Hindu, cât timp ea s-a aflat în închisoare. „Agresorii i-au ameninţat pe părinţii mei. Le-au cerut să părăsească satul”. Mama lui Kumari a intrat în depresie, însă lucrurile au revenit la normal după ce aceasta a fost eliberată. Închisoarea a întrerupt şi studiile universitare ale lui Kumari.

„Chiar şi în închisoare am continuat să mă rog şi să mă închin cu ceilalţi creştini. În fiecare duminică am fost vizitate de surori credincioase de la biserică care s-au rugat cu noi. Câţiva dintre agresori au venit după ce am ieşit din închisoare şi şi-au cerut iertare”, măturiseşte Kumari.

Creştinii au fost puşi sub acuzare pentru că promovează duşmănia între clase (secţiunea 153 din Codul Penal indian), care se pedepseşte cu până la trei ani de închisoare sau cu amendă şi cu insulte aduse unei credinţe religioase (secţiunea 295) şi cu fapte comise împreună cu complici pentru realizarea unui scop comun (secţiunea 34).

De la preluarea puterii de către Narendra Modi care a devenit prim-ministru în mai 2014, Alianţa Naţională de Guvernământ condusă de către partidul naţionalist hindus BJP (Bharatiya Janata Party) şi incitată de către extremişti hinduşi a adoptat un ton dur la adresa creştinilor, susţin liderii creştini.

India se clasează pe locul 15 în indexul mondial al persecuţiei publicat de către organizația Open Doors pentru anul 2017.

Traducere şi adaptare de Ionuţ Poteraş

 

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine