ALGERIA: Biserică închisă pe motiv că a tipărit Biblii

O biserică din Aïn Turk, oraș din nord-vestul Algeriei (situat la aproximativ 15 km de orașul Oran) a fost obligată de autoritățile locale să-și suspende activitatea. Biserica, afiliată cu Biserica Protestantă din Algeria (EPA – acronimul francez), a fost închisă de către poliție pe data de 9 noiembrie.

Autoritățile din Oran au spus că biserica obișnuia „să printeze ilegal Evanghelii și publicații în scopuri de evanghelizare”. Notificarea din partea poliției mai spune că biserica nu avea aprobare din partea statului. Președintele bisericilor EPA, reverendul Mahmoud Haddad, a negat că ar fi făcut vreun rău și a spus că motivele închiderii bisericii „sunt nefondate”.

În luna mai a acestui an, situația pentru drepturile omului din Algeria a fost dezbătută de Consiliul pentru Drepturile Omului la Geneva. Această sesiune, la care a participat și președintele EPA, a adus în rândul comunității de creștini  speranța că va urma o schimbare în bine.

Noua Constituție a Algeriei, care a fost aprobată în februarie 2016, urma să stabilească libertatea închinării religioase. Articolul 42 spune că libertatea religioasă este garantată în acord cu legea. Totuși, în practică, un număr de biserici au fost închise.

Sursa: VOM Canada

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.