Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 3 decembrie

Tatăl nostru din cer, Îți mulțumim pentru Biserica din India care este în creștere. Cerem protecția Ta peste frații și surorile din India care se întâlnesc să se închine Ție.  Adesea adunările lor sunt atacate de extremiști hinduși. Te rugăm să trimiți îngeri în jurul fiecărei biserici sau case în care doi, trei sau mai mulți sunt adunați să se roage în Numele Fiului Tău. Acoperă-i cu sângele Lui și fă ca lauda, rugăciunea și predicarea să se desfășoare în pace și siguranță. Ne rugăm aceste lucruri în Numele lui Isus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru.

Luni, 4 decembrie

Sharoon Masih, un băiat de 17 ani de la o școală creștină pakistaneză, a fost bătut până la moarte de colegii musulmani, în 30 august. Se spune că profesorii s-au oprit și au privit. Rugați-vă pentru familia îndurerată a lui Sharoon, cereți ca Domnul să îi mângâie și să le dea har pentru a-i ierta pe ucigași, dar și pe cei care l-ar fi putut salva pe fiul lor, dar nu au făcut-o. Mama lui spune că a fost hărțuit și insultat din prima zi la școală, iar alții au încercat să-l forțeze să se convertească la islam. Mai multe detalii despre acest incident, vedeţi AICI!

Marți, 5 decembrie

Rugați-vă pentru binecuvântarea, îndrumarea și protecția lui Dumnezeu asupra noului program al Fondului Barnabas de  eliberare a lucrătorilor creștini de la cuptoarele de cărămidă din Pakistan. Familiile sunt legate legal de angajatorii musulmani datorită datoriilor vechi, uneori rămase de la generațiile anterioare. Banii pentru plata datoriilor sunt reținuți din salariile lor și așa mici. Pentru că sunt analfabeți, creștinii nu pot urmări rambursările, iar angajatorul le spune întotdeauna că încă îi datorează bani. Lucrând discret prin intermediul bisericilor locale, Barnabas rambursează datoriile și obține libertatea legală oficială pentru familiile selectate. Prin programele educaționale și de sprijin alimentar finanțate și de Barnabas, aceste familii se află într-o poziție economică mai bună decât înainte, astfel încât să nu mai fie nevoie să împrumute bani din nou.

Miercuri, 6 decembrie

Un creștin pakistanez a fost condamnat la moarte din cauza unui mesaj WhatsApp pe care l-a trimis. Nadeem James, un croitor, a fost acuzat de un prieten musulman că l-a ridiculizat pe Mahomed într-un mesaj pe care l-a trimis Nadeem în iulie 2016. El a fost condamnat de un tribunal din Gujrat la 14 septembrie 2017, fiind găsit vinovat în baza legii pakistaneze a blasfemiei. Rugați-vă ca această decizie să fie anulată atunci când se va face apel la Curtea Supremă.

Joi, 7 decembrie

Înalta Curte de la Islamabad a sugerat că Adunarea Națională a Pakistanului ar trebui să modifice „legea privind blasfemia” prin stabilirea unei pedepse pentru acuzații false egală cu pedeapsa pentru presupusa crimă. În prezent există condamnarea la închisoare pe viață sau la moarte pentru diferite tipuri de „blasfemie”, dar o pedeapsă minoră pentru acuzații false în Codul Penal pakistanez. Prin urmare, legea poate fi folosită cu ușurință drept armă de către oricine care vrea să se răzbune pe cineva. Non-musulmanii sunt deosebit de vulnerabili la acuzații false. Rugați-vă ca această propunere să fie pusă în aplicare. Declarația Înaltei Curți a fost emisă la 11 august și doar nouă zile mai târziu un gunoier creștin în vârstă de 16 ani a fost acuzat de un musulman că ar fi ars un Coran (gest pentru care ar primi închisoare pe viață). Tatăl băiatului susține că acuzatorul era gunoierul concurenței. Acesta este un exemplu tipic pentru genul de abuz pe care Curtea Supremă din Islamabad dorește să îl împiedice.

Vineri, 8 decembrie

Aideen Strandsson este o actriță iraniană bine cunoscută. Ea a decis să renunțe la Islam și să-L urmeze pe Hristos în timp ce viziona un video în Iran despre o femeie care a fost ucisă cu pietre (pedeapsa islamică pentru adulter.) Ea și-a păstrat credința secretă până când a venit în Suedia în baza unui permis de muncă, unde a cerut botezul public. La momentul redactării, autoritățile suedeze intenționează să o deporteze în Iran, spunând că decizia ei de a deveni creștină este „problema ei”, nu problema lor. Acest lucru va fi extrem de periculos pentru ea; ea ar putea fi chiar executată de stat pentru apostazie. Rugați-vă ca ea să fie în siguranță.

Sâmbătă, 9 decembrie

Un ayatollah iranian din Qom a avertizat că tot mai mulți tineri musulmani iranieni se convertesc la creștinism. Câteodată liderii islamici fac astfel de declarații pentru a încuraja violența împotriva convertiților. Dar indiferent de motivele lui, afirmația lui este adevărată. Cei care aleg să-L urmeze pe Hristos în Iran se află într-un mare pericol din partea autorităților și mulți petrec timp în închisoare pe diverse motive. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru lucrarea Sa suverană de mântuire în rândul iranienilor din Iran și din întreaga lume și rugați-vă ca fiecare să continue să fie puternic în Domnul, indiferent de persecuția cu care se confruntă.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine