TURCIA – cea mai mare ţară musulmană neevanghelizată din lume

Turcia este vecinul de peste Dunăre! În perioada, 3-9 decembrie, vă chemăm să purtăm în inimile şi rugăciunile noastre, agresorul otoman care ne-a cotropit pământul în nenumărate rânduri.

Potrivit rapoartelor Open Doors, Turcia este una dintre cele mai mari ţări neevanghelizate din lume. Cu o populaţie de 80,4 milioane de locuitori, sondajele estimează 99% din populaţia Turciei fiind neevanghelizată. Creştinii numără aproximativ 0,6%, iar creştinii evanghelici 0,04% din totalul locuitorilor ţării.

Turcia ocupă locul 37 în clasamentul ţărilor ostile creştinismului şi religia oficială fiind islamul. După lovitura de stat eșuată în mai 2016, nivelul de intoleranță față de cei care nu-l sprijină pe președintele Erdogan s-a intensificat, la fel și islamizarea societății turce.

Există un nivel ridicat de naționalism în Turcia. Opinia generală este că un turc se naște musulman. Ca urmare, atitudinea față de cei care se convertesc la creștinism este foarte ostilă și va duce aproape întotdeauna la acuzațiile de „insultarea identității turcești”. Acest lucru este privit ca o infracțiune gravă.

Există foarte puțini creștini convertiți de la islam, iar presiunea asupra lor pentru a reveni la islam este foarte mare. Orice activitate religioasă este supravegheată de stat, iar drepturile bisericilor asupra proprietății, conducerii serviciilor și altor facilități deschise sunt foarte limitate.

Creștinii sunt supuşi frecvent la diferite forme de discriminare, calomnie, atacuri personale și atacuri împotriva bisericilor. Creștinii sunt adesea portretizați foarte negativ în mass-media.

Dedicaţi alături de noi, această săptămână rugăciunii pentru Turcia. Rugaţi-vă pentru protecţia fizică, emoţională şi spirituală a creştinilor din Turcia. Rugaţi-vă pentru putere şi rezistenţă în circumstanţele dificile prin care trec. Rugaţi-vă pentru biruinţa celor ferecaţi în lanţuri sau agresaţi fizic în familiile lor pentru convertirea la creştinism. Rugaţi-vă pentru misionarii care răspândesc Evanghelia pe străzile Turciei şi în mod special pentru cei din taberele de refugiaţi. Rugaţi-vă pentru schimbările politice în Turcia şi schimbarea regimului dictatorial al preşedintelui Erdogan. Persecuţiilor sunt supuşi şi intelectualii, profesorii, jurnaliştii, nu doar creştinii.

Alege azi să fii megafonul durerii Bisericii Persecutate! Fii străjerul care stă în spărtură pentru cei care se bucură de aceeaşi răscumpărare, dar nu şi de aceeaşi libertate.

Silviu Luncan

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine