ERITREEA: O nouă schemă de arestare a creștinilor

Autoritățile eritreene au arestat și în trecut creștini devotați care au mers la biserică și la adunările pentru studiu biblic. Acum, autoritățile eritreene au mers mai departe, dezvoltând o schemă nouă de arestare a creștinilor chiar în casele acestora, arestând nu doar adulții, ci și copiii.

„Începând cu luna mai a acestui an, aproape 200 de creștini au fost arestați”, a declarat Todd Nettleton de la Vocea Martorilor SUA, într-un interviu acordat pentru Mission News Network.

„Interesant este că au schimbat tactica. În loc să efectueze un raid la serviciile din biserică sau la adunările pentru studiu biblic, acum guvernul intră în casele creștinilor și arestează întreaga familie. Chiar și copiii sunt arestați, deoarece fac parte dintr-o familie creștină. “

Nettleton a spus că, atunci când părinții sunt arestați, copiii acestora sunt luați în custodie. 16 elevi au fost luați de oficialități în luna noiembrie pentru simplul fapt că s-au rugat.

„Deși situația a fost deja una rea, acest lucru pare să fie un pas mai departe în persecuția creștinilor: arestarea copiilor care sunt implicați în activități creștine”, a adăugat Nettleton.

Nettleton menționează că, în ciuda riscului de a fi persecutați, creștinii continuă să se întâlnească, însă, evident, nu în public, ci sunt nevoiți să recurgă la anumite tactici „subterane”.

Sursa: ADF International

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.