INTERVIU Trupa „Revers” a pornit în turneul de lansare al albumului „Stele Călătoare”

Au o istorie nu prea lungă, dar cu suficiente realizări. Formează o echipă din patru talente, care fac muzică din pasiune şi îşi doresc un singur lucru, să se bucure maxim de muzică, iar din această bucurie să ofere şi publicului mesajul care naşte adevărata bucurie – cunoaşterea lui Dumnezeu. Vorbim de Adi Vlasin, solist şi pian, Dodo Danciu, chitara, Agu Bancos, bass şi Mirel Baciu, drums, care formează trupa „Rvers”.

„Revers” este în primul rând pasiune pentru muzica şi pentru adevăr. Pe scena suntem patru oameni, însă de fapt „Revers” este un proiect muzical care are în spate persoane cu inima tănără şi cu ochii deschişi. Da, spunem poveşti! Poveşti care îşi găsesc aplicaţia în viaţa noastră. Povestim despre neînţeles, despre Dumnezeu, Iubire şi sens, aşa se descriu ei.

Vineri, 8 decembrie, trupa „Revers” dă startul turneului de lansare al albumului de Crăciun „Stele Călătoare” la Cluj. În rândurile ce urmează, vă invităm să cunoaşteţi detalii din culisele acestei producţii şi unde îi puteţi asculta în acest turneu.

1.Cum s-a născut trupa „Revers” şi care au fost primii paşi pe scena muzicală?

O parte din noi, am mai colaborat în adolescenţa noastră în diverse proiecte muzicale, dar pentru prima oara am fost uniţi aproape de formula actuală în anul 2010, când Asociaţia „Peniel” a venit cu viziunea de a investi în generaţia tânără şi a format trupa „Peniel Band Jr”. Proiectul nu a rămas în picioare, însă noi am observat că avem o chimie anume aşa că mare parte din membri trupei am rămas împreună, formând ceea ce azi numim trupa „Revers”.

2. De ce „Revers”? Ce semnificaţie are pentru voi acest nume?

Dacă întrebarea e: ce semnificaţie avea la început numele, cred că e o discuţie lungă, o combinaţie între nevoia de a ne face loc în industria muzicală creştină şi între cea de a ne forma o identitate. Acum cred că „Revers” înseamnă prietenie şi oportunitate de slujire (nu într-un sens literar evident).

3. În câteva zile porniţi într-un nou turneu de lansare al albumului „Stele Călătoare”. Spuneţi-ne întreaga poveste: De ce „Stele Călătoare”? Cum s-a născut ideea?

Cel mai bine putem expune întreaga poveste a construcţiei „Stele calatoare” în concertele noastre. Toata lumea e invitată, intrarea fiind liber.

Nu cred că este ceva special în spatele acestui concept. Practic am preluat titlul din versurile unei colinde, care se afla pe acest album şi credem că e potrivit un album de Crăciun.

4. Cât timp aţi lucrat la acest album şi cu cine aţi colaborat?

Albumul s-a realizat într-un timp relativ scurt, având în vedere că majoritatea dintre noi se ocupă de muzică ca şi hobby, în timpul liber. Desigur producţia s-a întins pe durata a câteva luni de zile din acest motiv, însă realizarea ei pot spune că a mers natural.

Colaborările le-am avut cu George Cibu şi un alt prieten de-al nostru, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, pe partea de concept design. Pe partea de producţie muzicală, chitaristul nostru Dodo e cel care face din idei muzică, şi Culture Street Records, un label de sprijinul căruia ne-am bucurat şi la proiecte anterioare.

5. Aveţi pe harta turneului opt oraşe, cum aţi ales popasurile din acest turneu de lansare şi ce mesaj vreţi să lăsaţi pentru cei care vor veni la concertele „Stele Călătoare”?

Am ales oraşele în functie de disponibilitatea unor biserici sau organizaţii de a ne ajuta în organizarea evenimentelor. Pe aceasta cale vrem să mulţumim tuturor celor care au pus umărul.

Mesajul e acelaşi pe care orice creştin încearcă să îl transmită. Evident ambalajul, sper eu, are o semnătură proprie a trupei, în care perspectivele se pot schimba, şi accentele pot fi diverse, însă Isus s-a născut!

6. Ce planuri are pe agendă trupa „Revers”?

Să se bucure de muzică, şi prin muzică şi versuri să vorbească oamenilor despre Dumnezeu.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.