Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 10 decembrie

Doamne Isuse, aducem înaintea Ta creștinii din Uzbekistan, care zilnic trăiesc într-o persecuție cruntă. Te rugăm să îi călăuzești cum pot să împărtășească eficient Evanghelia, în ciuda tuturor restricțiilor legale care îi împiedică. Dă-le o credință puternică și un curaj neclintit și fă ca inimile lor să ardă pentru Tine. Fie ca ei să rămână tari, într-un singur Duh, luptându-se în unitate pentru credința Evangheliei, fără să se teamă de cei care le sunt potrivnici (Filipeni 1:27-28).

Luni, 11 decembrie

Bucurați-vă alături de creștinii din Uzbekistan pentru prima Biblie în limba uzbecă, lansată cu acordul autorităților în iulie. Doar 3.000 de exemplare au fost distribuite. Vă rugăm să vă alăturați fraților și surorilor în rugăciune pentru permisiunea de a imprima și distribui mai multe copii.

Marți, 12 decembrie

Presiunea economică îi forțează pe mulți creștini să părăsească Uzbekistanul, inclusiv pe liderii bisericii și pe alții implicați în lucrarea creștină. Pastorii sunt descurajați, străduindu-se să asigure supraviețuirea bisericilor. Anul trecut, pastorul și 40 de membri ai unei adunări au părăsit țara. La fel ca apostolul Pavel, acești creștini trec prin vremuri dificile în Asia și se simt sub o presiune atât de mare încât se îndoiesc de capacitatea lor de a mai răbda. Să-i ajutăm cu rugăciunile noastre (2 Corinteni 1: 8-11).

Miercuri, 13 decembrie

Ucraina este o țară cu o moștenire creștină veche; președintele a dat un decret conform căruia toate organizațiile creștine ar trebui să sărbătorească aniversarea a 500 de ani de la Reformă în acest an. Însă Ucraina a fost grav afectată de război și de conflictul din 2014, având aproximativ 1,5 milioane de persoane strămutate din casele lor. În estul Ucrainei au rămas mulți vârstnici, bolnavi și invalizi. Pastorii sunt preocupați de felul în care vor face față aceste persoane vulnerabile celor mai reci luni ale anului (noiembrie-februarie), când temperaturile pot scădea la -20°C aceste persoane. Pensiile mici de stat sunt suficiente fie pentru pâine și pentru apă, fie pentru combustibil pentru a se încălzi, dar nu pentru ambele. Barnabas a trimis fonduri pentru ajutor pe timp de iarnă.

Joi, 14 decembrie

Optzeci de denominațiuni creștine s-au reunit în Ucraina pentru a servi ca o singură voce în problemele drepturilor omului. Rugați-vă ca reprezentanții lor să le „spună adevărul celor de la putere”, iar ceea ce spun ei să fie auzit și urmat. Liderii bisericilor ne cer să ne rugăm ca Biserica să conducă lupta împotriva corupției și ca Biserica să influențeze societatea, și nu invers. Liderii bisericii sunt deosebit de îngrijorați de efectele umanismului secular și ale postmodernismului, în special asupra tinerilor, și ne cer rugăciune și pentru acest lucru.

Vineri, 15 decembrie

Liderii creștini din Azerbaidjan, o țară musulmană bogată în petrol, sunt recunoscători că guvernul impune tolerarea minorității creștine și ne cere să ne rugăm ca acest lucru să continue. Dar o nouă lege menită să restricționeze extremismul islamic va limita, de asemenea, și activitățile creștine. De exemplu, un pastor a fost arestat la începutul acestui an și condamnat la închisoare pentru că a adunat un grup mic de creștini într-o casă și le-a dat materiale creștine. La momentul redactării, se declanșează un apel juridic pentru eliberarea sa – rugați-vă ca acesta să aibă succes.

Sâmbătă, 16 decembrie

Lăudați-L pe Dumnezeu că mulți creștini din Azerbaidjan sunt foarte activi în plantarea bisericilor în diferitele grupuri etnice. Evenimentele evanghelice sunt discrete și, în general, constau în invitarea unor familii și a unor vecini să vină și să bea ceai. Faptul că Biblia este disponibilă în limba azeră este un mare ajutor și, ceea ce arată că creștinii nu propovăduiesc un Dumnezeu rus. Oamenii sunt uimiți de faptul că pot auzi și citi despre Dumnezeul Cel Preaînalt în această carte. Dar există o nevoie acută pentru ca mai multe copii ale Bibliei în azeri să fie disponibile; rugați-vă pentru aceste lucruri și cereți ca vestirea Evangheliei să aibă mult rod.

Sursa: Fondul Barnabas 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine