Un pastor învinuit pentru evanghelizare pe internet în Kirov, Rusia

Pastorul Bisericii Evanghelice Biblice din Kirov, Rusia, Vasile Ruban a fost sesizat de Procuratură şi învinuit că unul din enoriaşii lui şi-a împărtăşit credinţa ilegal pe internet. Potrivit portalului Sova-Center.ru, pastorul a fost solicitat repetat pe 6 decembrie 2017, la Procuratura din Pervomaisc, regiunea Kirov pentru că un cetăţean străin prezent în biserica sa, predica unui cetăţean rus pe internet, notează Bog.news.

Potrivit textului sesizării Procuraturii Kirov: „În urma cercetărilor s-a constatat că în 12 februarie 2017, cetăţeanul străin Mazicu K.M, aflat în clădirea Bisericii Evanghelice Biblice din Kirov a implicat în activităţi religioase cetăţeanul rus Korobova A.G. prin intermediul internetului, ne având permisiune oficială pentru asemenea activitate”, se notează în solicitarea procuraturii trimisă pe 6 decembrie pastorului Vasile Ruban.

Portalul Bog.news anunţă că prima solicitare trimisă de procuratură a fost emisă pe 8 noiembrie 2017 şi anunţa pastorul că în aprilie, cetăţeanul străin Mazicu K.M. care frecventa biserica sa este sancţionat administrativ cu o amendă în sumă de 30 de mii de ruble ruseşti.

Pastorul a făcut un apel pe pagina personală de Facebook, pentru a fi susţinut în rugăciune: „Am nevoie de susţinerea voastră în rugăciune. Iată că a venit şi rândul meu. Procuratura mi-a prezentat o acuzaţie în care mă învinuieşte de: „Neglijenţă în controlul enoriaşilor care îmi frecventează biserica”. Vă rog să vă rugaţi pentru mine. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să pună ostaşii lui de pază în jurul meu”, se notează în apelul pastorului Vasile Ruban.

Cetăţeanul străin Mazicu K.M. este un tânăr de culoare, student în Rusia. Din pozele în care apar împreună pe conturile de Facebook, se evidenţiază o relaţie apropiată între pastorul Vasile Ruban şi Mazicu K.M. Pastorul Bisericii Evanghelice Biblice din Kirov a binecuvântat căsătoria tânărului de culoare, iar acesta în multe mesaje pe Facebook îi mulţumesc pentru grija părintească, pentru harul de a sluji împreună în ogorul Evangheliei. Din descrierile pozelor care le au împreună, pastorul Vasile Ruban îl numeşte într-o postare noul lor fiu. Acesta este implicat activ în lucrarea bisericii şi în predicare.

Asemenea incidente sunt frecvent întâlnite în Rusia odată cu intrarea în vigoare a proiectului de lege: „Libertatea de conştiinţă şi comunităţile religioase”. Rugaţi-vă pentru creştinii din Rusia, ca să lupte până la capăt. Ca Domnul să îi le protejeze mintea, inima şi trupurile în asemenea vremuri. Să rămână tari, indiferent de atacurile şi încercările la care vor fi supuşi.

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine