PUERTO RICO: Senatul a aprobat un proiect de lege privind libertatea religioasă

Senatul din Puerto Rico a aprobat duminică un proiect de lege privind libertatea religioasă, proiect despre care criticii spun că ar permite discriminarea persoanelor LGBT în Statele Unite ale Americii.

Proiectul de lege – care este cunoscut sub numele de „Legea pentru protecția libertății religioase din Puerto Rico” – declară că libertatea religioasă este garantată de ambele constituții din S.U.A. și Puerto Rico.

De asemenea, această măsură prevede că „este important să ne amintim situațiile de confruntare pe care sectorul religios le-a experimentat în administrația anterioară, unde sectorul educației publice a încercat să impună o ideologie contrară principiilor creștine ale părinților”.

Proiectul de lege se referă în mod specific la obligativitatea „predării ideologiei de gen în toate instituțiile de învățământ privat” prin intermediul campaniei desfășurate de Departamentul Familiei din Puerto Rico împotriva abuzului asupra copiilor, început în anul 2014 de cel care era pe-atunci senator, Alejandro García Padilla. García a fost în funcție din anul 2013 până în luna ianuarie a acestui an.

Administrația lui Garcia a anunțat în 2015 că nu va mai apăra interdicția căsătoriilor homosexuale în Puerto Rico. Cuplurile de același sex se pot căsători legal în Puerto Rico, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a extins în toată țara drepturile de căsătorie pentru persoanele de același sex, în urma cazului Obergefell.

Mai mulți suporteri LGBT au criticat dur proiectul de lege privind libertatea religioasă.

Carmen Yulin Cruz, primarul orașului San Juan, a criticat proiectul de lege, spunând: „Discriminarea – oricare ar fi ea – ascunde ura, teama și ignoranța. Nu va exista niciodată o justificare pentru a le ascunde în spatele unei legi”.

În San Juan, Puerto Rico, există un monument ridicat în memoria victimelor care și-au pierdut viața într-un club de noapte din Orlando, în 12 iunie 2016. Peste jumătate din victime au fost homosexuali.

Sursa: ADF International

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.