Un profesor creştin suspendat pentru că ar fi „ofensat” o elevă transgender în Marea Britanie

Un profesor creştin din Marea Britanie a dat în judecată şcoala la care preda, după ce a fost suspendat pentru că s-a referit la un elev transgender de sex feminin  ca fiind o fată. Ediţia de duminică a ziarului Dailymail relatează că Joshua Sutcliffe, un profesor de matematică care predă la şcoala Oxfordshire şi care de asemenea este şi pastor la o biserică evanghelică, a dat școala în judecată după ce a fost suspendat în luna noiembrie, relatează Christian Post.

Se pare că Sutcliffe a fost sancţionat după ce le-ar fi spus unor eleve „bună treabă fetelor”, iar una din fetele din grup a fost ofensată de această încurajare deoarece ea se află în tranziţie de gen şi vrea să fie identificată ca fiind băiat.

Profesorul Sutcliffe se apăra şi argumentează că nu a fost instruit cum ar fi trebuit să se adreseze elevei respective, care ar fi devenit afectată în urma incidentului, determinându-l pe profesor să îşi ceară scuze.

A urmat o investigaţie, în urma căreia Sutcliffe a fost acuzat că a „confundat genul” elevului şi că a avut un „comportament discriminatoriu” care este în contradicţie cu politica şcolii privind egalitatea de gen. Familia elevului transgender l-a acuzat pe profesor şi pentru că acesta le-ar fi pedepsit copilul de mai multe pentru purtare necorespunzătoare în mod abuziv, deşi aceste acuzaţii nu au fost susţinute în timpul investigaţiei.

În urma expunerii mediatice pe care a primit-o cazul profesorului Sutcliffe, conducerea şcolii a hotărât să amâne cercetarea disciplinară, însă a pretins că acesta a încălcat conduita profesională şi că a adus atingere reputaţiei şcolii. Profesorul Sutcliffe afirmă că s-a simţit umilit în urma acestui incident şi că ceea ce i se întâmplă reprezintă corectitudine politică dusă la extrem.

Într-o scrisoare adresată directorului şcolii el scrie:

„Ca şi creştin eu nu pot îmbrăţişa concepţia transgender. Nu pot concepe faptul ca tinerii elevi să fie încurajaţi să îşi aleagă singuri genul, care ar putea fi diferit de genul lor biologic, şi că toţi ceilalţi din şcoală să fie obligaţi să-şi adapteze comportamentul pentru a înlesni o astfel de tranziţie, iar dacă nu o fac să fie pedepsiţi pentru aceasta. Punerea în practică a acestor idei este dăunătoare dezvoltării copiilor, lucru care ar trebui să fie pe primul plan. Ca şi profesor am avut întotdeauna grijă să respect politica şcolii atât timp, cât aceasta nu este împotriva conştiinţei mele”.

Andrea Williams, directorul Christian Legal Center, un ONG care se ocupă cu reprezentarea legală creştinilor când le sunt încălcate drepturile, afirmă că în ultimul timp în Marea Britanie, s-au înmulţit cazurile în care profesorii sunt pedepsiţi pentru că nu se conformează ideologiei de gen.

„Cu toţii ştim cât de dificilă poate fi perioada de adolescență pentru tineri. Este vital ca în aceşti ani să-i încurajăm pe copiii noştri să se dezvolte specific genului cu care s-au născut şi nu să-şi schimbe genul. A încuraja copiii să-şi schimbe genul reprezintă un supliciu care nu poate aduce decât mai multă confuzie şi frământări. Avem nevoie de o cultură şcolară în care copii să fie încurajaţi să se dezvolte emoţional în anii de pubertate fără să-i încurajăm să ia decizii pe termen lung împotriva genului lor biologic. Dacă cedăm ideologiei de gen, aceasta nu va fi în folosul copiilor, mai degrabă în defavoarea acestora”,  a concluzionat Andrea Williams.

Vă chemăm să vă rugaţi pentru soluţionarea pozitivă a acestui caz. Rugaţi-vă ca adevărul să triumfe. Rugaţi-vă pentru protecţia emoţională, fizică şi spirituală a acestui profesor care urmează să facă faţă unui proces lung de hărţuire prin instanţe. Rugaţi-vă pentru tânăra care a rămas ofensată de o simplă frază de încurajare, ca Dumnezeu să se atingă de inima ei, să îşi descopere valoarea şi frumuseţe care a primit-o în dar de la Creaţie. Rugaţi-vă pentru familia ei care permite această transformare împotriva Creaţiei şi care investeşte asemenea sume pentru o transformare biologică transgender. Rugaţi-vă pentru şcoala în care se petrece acest proces, ca şi conducerea, şi elevii să vadă o mărturie vie a Evangheliei prin trăirea acestui profesor şi să fie atinşi de putere Duhului Sfânt, ca să susţină normalitatea.

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine