Creștinii din China ignoră interdicția școlilor duminicale

Leah Marieann Klett, Breaking Christian News: Creștinii din orașul Wenzhou ignoră interzicerea oficială a orelor de școală duminicală și au promis că vor continua să învețe copiii despre Isus până când credincioșii vor depăși numărul ateilor din țară.

via breakingchristiannews.com

Potrivit unui nou raport Reuters, bisericile din Wenzhou, cunoscute sub numele „Ierusalimul Chinei” datorită comunității creștine considerabile, au început să învețe copiii în case particulare sau în alte locuri, după ce autoritățile au scos în afara legii școala duminicală la începutul acestui an.

În casa ei „credința vine pe primul loc, notele vin pe locul al doilea”, a afirmat o mamă cu numele Chen, afirmând că copiii ar trebui să participe la cursurile biblice deoarece educația de stat nu oferă suficiente îndrumări morale și spirituale.

„Drogurile, pornografia, jocurile de noroc și violența sunt probleme grave în rândul tinerilor de astăzi, iar jocurile video sunt extrem de seducătoare”, a declarat ea pentru Reuters. „Nu putem fi alături de el [copil] tot timpul, așa că numai prin credință îl putem face să înțeleagă (ce e bine să facă).” Ea a adăugat: „Cu siguranță vor exista mai mulți credincioși în următoarea generație. Capacitatea credinței creștine de a fi moștenită și transmisă continuă să crească.”

Pe lângă interzicerea școlilor duminicale în unele districte din Wenzhou, copiii din alte regiuni au fost împiedicați să participe la activități religioase, inclusiv la taberele de vară. În acel moment, autoritățile au citat “temperaturile ridicate” ca un posibil pericol pentru sănătate.

Reuters notează că, deși legea chineză acordă oficial libertatea religioasă tuturor, inclusiv copiilor, reglementările privind educația și protecția minorilor spun că religia nu poate fi folosită pentru a „constrânge” copiii să creadă. În septembrie, autoritățile au lansat noi reguli care extind supravegherea de stat a educației religioase la nivel național.

Oficialitățile chineze au avertizat anterior părinții creștini că dacă își continuă să-și ia copiii în biserici care nu au fost aprobate de guvern, odraslelor li se va interzice să frecventeze colegiul sau vor servi în armată și se vor confrunta cu măsuri de justiție.

Guvernul a sancționat Biserica Protestantă, Biserica controlată de stat, cu alte cuvinte le-a interzis în mod special membrilor săi să „spele creierul” adolescenților cu credințe religioase și să ducă copiii la activități religioase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.