Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 31 decembrie

O, Doamne, când reflectăm la anul care se încheie și intrăm în anul nou, ne gândim și la frații și surorile noastre creștine care trăiesc ca minorități în anumite părți ale lumii, unde sărbătoarea Anului Nou este văzută ca un motiv pentru a-i hărțui și a-i ataca mai mult decât de obicei pe creștini. O, Doamne, care nu dormi și nu dormitezi, Te rugăm să veghezi asupra lor zi și noapte și să-i păzești de orice rău. Păzește-i la plecare și la venire, toată viața, acum și pentru totdeauna, în Numele lui Isus. (Psalmul 121:5-8)

Luni, 1 ianuarie

La începutul unui nou an, rugați-vă ca Dumnezeul nostru, care face cunoscut sfârșitul de la început și al cărui plan rămâne în picioare, să aibă milă de lumea noastră plină de necaz, afectată de războaie, de foame și de nedreptate. Rugați-vă mai ales pentru creștinii care trăiesc sub presiune și persecuție, ca ei să poată privi spre noul an cu speranță și bucurie, în ciuda suferinței lor. Amintiți-vă și de creștinii din țările occidentale, în care agenda umanistă seculară face progrese rapide, iar creștinii care doresc să trăiască o viață evlavioasă în Cristos se confruntă tot mai mult cu discriminarea și hărțuirea; cereți-I lui Dumnezeu ca ei să vegheze, să se roage și să acționeze cu înțelepciune și curaj în anul care vine. (Isaia 46:10)

Marți, 2 ianuarie

În septembrie 2017, Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a fost de acord în unanimitate să înceapă o investigație privind crimele împotriva umanității și eventualul genocidul comis de militanții Statului Islamic în Irak. În mod esențial, rezoluția (numărul 2379) include crimele „având în spate motive religioase sau etnice”. Aceasta înseamnă că ancheta va putea să cerceteze vizarea creștinilor, a populației Yazidi și a musulmanilor Shia, descrisă drept „genocid” de fostul secretar de stat american, John Kerry. Rugați-vă să se facă dreptate.

Miercuri, 3 ianuarie

Milițiile musulmanilor Shia din fostele orașe creștine din nordul Irakului „încearcă sistematic să schimbe demografia creștină”, ​​a spus un creștin irakian, de exemplu prin deschiderea unor școli islamice în incinta bisericilor. Un reprezentant creștin din parlamentul kurd a vorbit despre „nedreptatea flagrantă făcută creștinilor” de „Shiaificarea câmpiilor Ninive”. Câmpiile Ninive din jurul orașului Mosul sunt centrul istoric al creștinismului irakian, dar creștinii au fugit de acolo când Statul Islamic a ocupat zona, în 2014. Deși Statul Islamic a părăsit zona, creștinii au emoții în privința reîntoarcerii lor. Omenește vorbind, lucrurile par sumbre și nesigure pentru ei, dar rugați-vă ca ei să aibă încredere că Dumnezeu vrea să le dea „un viitor și o nădejde” (Ieremia 29:11).

Joi, 4 ianuarie

Aproximativ o mie de familii creștine irakiene s-au întors la casele lor din orașul Teleskof, din care au fugit în august 2014, când Statul Islamic a „măturat” câmpiile Ninive. Orașul a fost reconstruit cu ajutorul financiar primit de la guvernul ungar. Dar la 16 octombrie a izbucnit o luptă între armata irakiană și forțele kurde, iar creștinii – prinși în schimbul de focuri – au fost nevoiți să fugă din nou. Rugați-vă că acești creștini irakieni să își găsească pacea, siguranța și stabilitatea în Domnul, chiar dacă viitorul lor este atât de incert. (Psalmul 23:2)

Vineri, 5 ianuarie

„Ungaria ar dori să fie un refugiu pentru creștinii persecutați”, a anunțat Zoltán Balog, ministrul ungar al resurselor umane, pe 29 septembrie. Guvernul ungar oferă burse studențești creștinilor din zone persecutate, dă bani pentru a ajuta comunitățile creștine persecutate (vezi în postarea de ieri un exemplu din Irak) și dorește, de asemenea, să ia apărarea creștinilor persecutați, făcând cunoscută situația lor. Mulțumiți-I Domnului pentru poziția pro-creștină a Ungariei și rugați-vă ca și alte guverne ale țărilor cu moștenire creștină să urmeze exemplul Ungariei.

Sâmbătă, 6 ianuarie

„Luptați cu infidelii fără excepție, deoarece și ei luptă împotriva voastră, și țineți minte că Allah este cu cei pioși”. Un imam francez care conducea rugăciunile de vinerea pe stradă, în fața unei instituții din Paris, a scandat aceste cuvinte din Coran (Q 9,36 ), îndemnând efectiv câteva sute de închinători musulmani să se angajeze în jihad împotriva nemusulmanilor. Rugați-vă ca o interpretare liberală și pașnică a Coranului să se răspândească în toate comunitățile musulmane din întreaga lume și să fie predată de clericii islamici în locul radicalismului și apelurilor la violență. Cereți protecția lui Dumnezeu peste cei câțiva lideri musulmani care învață acum astfel de doctrine pașnice, deoarece viețile lor sunt în pericol din cauza islamiștilor radicali.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine