Grupul „Speranţa şi Prietenii” lansează o televiziune online după ce YouTube a închis canalul Speranţa Media

După închiderea canalului Speranţa Media pentru copii şi suspendarea canalului Speranţa Media cu peste 100 de mii de abonaţi, Gabriel Gorcea lansează creştinilor evanghelici o provocare. Este timpul să avem o televiziune creştină online, care să nu depindă de alte platforme. Pentru realizarea acestui proiect măreţ este nevoie de un efort comun a creştinilor de pretutindeni. Pentru acest scop a fost lansată o campanie fundraising prin care fiecare poate contribui la deschiderea unui proiect TV creştin la care să aibă acces oricine.

Acest proiect devine vital necesar după mai multe discuţii purtate cu administratorii YouTube care au motivat suspendarea conturilor Speranţa că mesajul conţinutului era religios şi instigator la ură.

Un comunicat cu relatarea detaliată a situaţiei a fost făcut public pe platforma de colectare de fonduri GoGetFunding.com de liderul Misiunii Speranţa, Gabriel Gorcea:

Un proiect care a devenit de maximă prioritate pentru organizația noastră îl reprezintă dezvoltarea și lansarea unei platforme tv online. După cum este cunoscut în spațiul evanghelic românesc, Speranța Media a produs și deținut până de curând pe YouTube cea mai amplă colecție de videoclipuri și programe muzicale. Numai în ultimii 3 ani canalul Speranța Media a avut peste 150 milioane de vizualizări, 100.000 de abonați și în jur de 240.000 de vizualizări pe zi.

Din păcate, fără o motivație justificată, YouTube ne-a închis canalul Speranța Media precum și alte canale pe care aveam un conținut bogat de muzică creștină din cele mai diversificate genuri. Precizăm că întotdeauna am urmărit respectarea drepturilor de autor și a termenilor impuși de YouTube. Din informațiile obținute de noi, reiese că decizia YouTube de a ne închide canalul a fost justificată doar de conținutul tematic creștin al materialelor noastre, existând anumite raportări/sesizări care au atras atenția asupra unui conținut neadecvat pentru copii și a unui conținut religios care provoacă la ură și discriminare religioasă.

Închiderea canalului YouTube Speranța Media și a celorlalte canale a însemnat o imensă pierdere pentru noi – având în vedere că vorbim de mii de materiale video care fuseseră puse la dispoziție în mediul online. Ţinând cont de cele întâmplate și pentru a prevenit pe viitor astfel de posibile situații, am decis să trecem la un alt nivel și să reducem considerabil dependența de alte platforme. Iată de ce dorim să dezvoltăm o platformă tv online care să găzduiască atât producții și programe creștine proprii, cât și materiale video aparținând altor entități media sau altor artiști creștini. Numărul de vizualizări atins pe YouTube și numărul de abonați ne-au convins că în spațiul creștin evanghelic românesc există o reală nevoie după astfel de programe. Speranța Media va dezvolta această platformă tv online, iar utilizatorii vor avea acces fără să mai fie direcționați către alt conținut video neadecvat și fără să mai existe riscul ca „cineva” să închidă canalele cu conținut video creștin.

Pentru realizarea acestui proiect vor fi necesare importante resurse financiare pentru a face posibilă achiziționarea aparaturii necesare, a echipamentului adiacent, a spațiului în care vor fi create noi producții și, bineînțeles, a echipei care se va implica în producție/dezvoltare, întreținere și promovare. 

Dacă dorești să susții această lucrare, implică-te cu o donație pentru a face posibilă realizarea acestui proiect. Pentru mai multe detalii, poți lua legătura cu noi scriindu-ne la adresa gggorcea@hotmail.com.”


Echipa ŞtiriCreştine.ro încurajează susţinerea acestui proiect. Anteriori şi noi am avut probleme cu facebook-ul, care ne interzicea să postăm ştirile care aveau un conţinut legat de homosexuali. Reţelele sociale monitorizează şi cenzurează mesajul creştin într-o manieră ilegală şi lipsită de respect pentru libertatea de exprimare la care avem dreptul cu toţii.

Vă încurajăm să vă rugaţi pentru această situaţie, pentru naşterea şi menţinerea acestui proiect şi pentru propăşirea Evangheliei, chiar şi în aceste vremuri ostile în spaţiul virtual.

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine