16 creştini morţi în prima zi din an după un serviciu divin în Nigeria

Persoane neidentificate au împușcat şi au ucis 16 creştini la sfârşitul timpului de închinare din prima zi din an în Nigeria. BBC a relatat că atacul s-a produs într-o regiune din statul Rivers, cunoscută pentru producţia de petrol, şi unde s-au semnalat şi intensificări ale tensiunilor între grupări rivale, notează Christian Post.

Ziarul „The Nigerian Independent” a relatat că mai multe persoane au deschis focul la întâmplare luni, 1 ianuarie, asupra credincioşilor care au ieşit din clădirea unei biserici după terminarea serviciului divin, însă nu se ştie exact câte persoane au fost împuşcate.

Cel puţin 12 persoane se pare că au fost spitalizate în urma focurilor de armă. Ofiţerul de relaţii cu publicul al poliţiei locale, Nnamdi Omoni, a declarat: „comisarul de poliţie adjunct, responsabil cu investigaţia atacului, precum şi o echipă de poliţişti au fost mobilizaţi la faţa locului pentru a restabili ordinea”.

Omoni a adăugat: „comisarul-şef de poliţie, Ahmed Zaki, a declanşat o urmărire generală pentru a-i prinde pe cei responsabili de acest atac şi pentru a-i aduce în faţa justiţiei. Când echipa tactică de la faţa locului va finaliza faza iniţială a cercetărilor vom putea şti exact numărul total de persoane implicate”.

BBC a mai spus că locuitorii din oraşul Omuku, unde  au avut loc împuşcăturile, au crezut că acestea sunt de fapt focuri de artificii.

Oraşul este cunoscut pentru crimele violente care au loc acolo şi care au cunoscut o creştere în decursul anului trecut, cu grupări rivale ce se luptă pentru controlul unei părţi mai mari din zonele bogate în petrol.

Deşi nu e clar dacă atacul din prima zi a anului are vreo legătură cu controlul asupra producţiei de petrol, creştinii din Nigeria au avut mult de suferit din partea diferitelor grupări pe parcursul anului 2017.

Patru creştini ce cântau colinde au fost ucişi cu 2 zile înainte de Crăciun, iar alţi zece au fost grav răniţi. Atacatorii au fost identificaţi ca făcând parte din grupul etnic Fulani, care au ucis sute de creştini în anul ce a trecut.

Un purtător de cuvânt al Adunării Poporului din sudul Kadunei, Yakubu Kuzamani, referindu-se la atacurile ce au avut loc recent împotriva creştinilor, a declarat: „Nu putem să nu ne întrebăm care au fost motivele pentru care nişte oameni care s-au adunat paşnic să cânte colinde de Crăciun în micul lor sat au fost împuşcaţi”.

De asemenea Andrew Kure din partea Forumului Naţional Progresist din sudul Kadunei a numit atacul „barbar, nedrept şi inuman”, şi că „trebuie condamnat de către toţi oamenii de bună-credinţă”.

Stephen Mamza, directorul local al Asociaţiei Creştinilor din Nigeria, a spus că cel puţin 100 de persoane au fost ucise în atacuri comise de către grupul Fulani, doar în luna decembrie, şi mulţi alţii au fost daţi dispăruţi.

Grupul terorist Boko Haram a declarat şi el război împotriva creştinilor şi a musulmanilor care nu se aliază cu ei, cu intenţia declarată de a extermina toţi creştinii din ţară.

Nigeria este pe locul 12 în indexul mondial al persecuţiei, conform organizaţiei Open Doors.

Este un început de an nou în care vedem că atacurile şi crimele împotriva creştinilor continuă chiar din prima zi. Domnul Isus ne zice ,,În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33). Dumnezeu ne-a dat o armă importantă care are cea mai mare eficienţă în lupta cu duşmanul credinţei: rugăciunea. Să nu pregetăm să o folosim.

Traducere de Ionuţ Poteraş

 

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine