Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 7 ianuarie

Doamne Isuse, care Te-ai rugat pe cruce ca aceia care Te-au răstignit să fie iertați, învață-ne pe noi și pe toți urmașii Tăi cum să ne iubim dușmanii și să ne rugăm pentru cei care ne persecută. Vrem să Te slăvim prin viețile noastre și să arătăm că suntem copii ai Tatălui ceresc, care face ca soarele să răsară și peste cei buni, și peste cei răi, și trimite ploaia și asupra celor neprihăniți, și a celor nelegiuiți. Nu putem face asta în puterea noastră, Doamne. Așadar cerem ca Duhul Tău să lucreze în inimile noastre clipă de clipă, oferindu-ne harul de a-i ierta pe alții, după cum și Tatăl nostru ne iartă. (Matei 6:43-45)

Luni, 8 ianuarie

Un creștin pakistanez din Derby, Marea Britanie, a fost bătut de musulmanii pakistanezi în seara zilei de 20 octombrie pentru că a atârnat în mașină un crucifix. Tajamal Amar (46 de ani) a trebuit să fie spitalizat din cauza rănilor suferite. El și soția sa sunt adesea marginalizați de comunitatea pakistaneză din Derby deoarece sunt creștini. „Am fugit din Pakistan pentru a scăpa de astfel de violențe, dar din ce în ce mai multe violențe au loc în Marea Britanie. Libertatea religioasă ar trebui să fie dreptul oricărui cetățean britanic”, a spus el, „dar eu astăzi mă simt în nesiguranță. Totuși nimic nu mă va împiedica să mă duc la biserică.” Rugați-vă ca Tajamal și soția lui să aibă harul să se bucure că sunt părtași la suferințele lui Cristos, așteptând cu bucurie momentul în care gloria Lui va fi arătată. (1 Petru 4:12-16)

Marți, 9 ianuarie

„Bisericile și capele noastre sunt acum vizate de extremiști, care le-au spus creștinilor să nu se mai adune pentru a se ruga”, au declarat liderii bisericii din Mali în luna octombrie. În ultimele săptămâni, câteva biserici au fost vandalizate și incendiate în Mopti, situată în regiunea centrală din Mali. La Bodwal, participanții au fost scoși din serviciul de închinare și li s-a spus că vor fi uciși dacă vor fi „văzuți rugându-se în biserică”. Rugați-vă pentru protecția creștinilor în Mali și cereți ca ei să nu fie doborâți de frică.

Miercuri, 10 ianuarie

În 2012, separatiștii și islamiștii din Tuareg aflați în legături cu Al-Qaeda au preluat controlul asupra nordului Maliului și l-au declarat stat islamic, sub legea șaria, cu pedepse precum amputări în caz de furt. Tratatul de pace din 2015 cu rebelii nu pare să fi avut prea mult efect, astfel că violența islamistă continuă, în ciuda prezenței trupelor ONU. Rugați-vă ca întreaga comunitate creștină, numărând doar câteva procente din populația acestei țări majoritar musulmane, să fie păzită în siguranță prin puterea lui Dumnezeu. Cereți-I Domnului ca El să aducă pacea și libertatea în Mali.

Joi, 11 ianuarie

La începutul anului trecut, guvernul sudanez a anunțat că va demola cel puțin 27 de biserici din capitala Khartoum. Ei au interzis, de asemenea, construcția oricărei clădiri noi de biserică, bazându-se pe faptul că majoritatea creștinilor din țară au fost sud-sudanezi și acum s-au întors să locuiască în Sudanul de Sud. Creștinii sudanezi simt că guvernul lor depune eforturi pentru a eradica creștinismul din Sudan. Rugați-vă ca în 2018 să se vadă o schimbare spre bine în politica guvernului sudanez față de creștini.

Vineri, 12 ianuarie

În 22 octombrie, duminica dimineața, membrii unei biserici din El Sawra, Omdurman, Sudan, au constatat că ușile bisericii lor au fost blocate în timpul nopții. Curând, poliția a sosit și le-a spus creștinilor că un departament guvernamental sudanez a decis să numească o nouă administrație pentru biserică. Creștinii au declarat că doar ei ar trebui să-și aleagă administrația. Forțând încuietorile, ei au intrat în clădire și și-au început închinarea. Imediat după terminarea serviciului, cinci dintre liderii bisericii au fost arestați și reținuți până la miezul nopții, când au fost eliberați pe cauțiune. Rugați-vă să se pună capăt hărțuirii și amestecului guvernamental în bisericile din Sudan.

Sâmbătă, 13 ianuarie

„Cereți-I lui Dumnezeu să oprească vărsarea de sânge.” Aceasta a fost cererea de rugăciune a unui pastor din munții Nuba, Sudan. În cursul anului 2017, guvernul a redus bombardamentele aeriene asupra acestei părți a Sudanului, a cărei populație include mulți creștini. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru acest lucru și rugați-vă pentru un sfârșit complet al persecuției. Oamenii sunt săraci; atât produsele alimentare, cât și apa sunt în cantități mici. Rugați-vă să vină ploaie la momentul potrivit, pentru ca porumbul să crească și creștinii să fie încurajați, în ciuda deceniilor de suferințe extreme, cauzate în principal de propriul lor guvern.

Sursa: Fondul Barnabas 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine