Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Ciclonul Ava face ravagii în estul Madagascarului

Ciclonul Ava a lovit vineri, 5 ianuarie 2018, zona estică a Madagascarului. Se numără victime vătămate, dispărute iar alții au fost evacuați din cauza fenomenului meteorologic ce a afectat în weekend această țară insulară din Oceanul Indian, relatează Al Jaazera.com

“La scară națională, daunele provizorii numără de 29 de morți, 22 dispăruţi, 17 170 de persoane evacuaţi din casele lor și 83 023 de persoane afectate de furtună”, a afirmat într-o declarație Biroul Național pentru Risc și Catastrofă pentru FirstPost.com

Numeroase așezări au rămas fără energie electrică. Circulația a fost întreruptă, iar hectare de culturi de orez au fost în totalitate inundate în capitala ţării.

În ultimii zece ani, această țară insulară a fost lovită de 45 de cicloane şi furtuni tropicale. Madagascar, cea de-a patra cea mai mare insulă din lume, este  lovită în mod regulat de cicloane între lunile noiembrie și aprilie. În martie 2017, ciclonul tropical Enawo a  intrat  în nord-estul țării, ucigând cel puțin 80 de persoane şi afectând peste un milion de locuitori.

“Enawo a fost cel mai puternic ciclon care a lovit Madagascarul în ultimii 13 ani, cu vânturi de 230 km/h, echivalentul unui uragan de categoria 4. Ploile abundente aduse de Ava au condus la alunecări de teren și inundații în Madagascar, în timp ce pe națiunea insulei vecine La Reunion, capitala Saint-Denis a fost umezită de ploaie de 50 mm”, a declarat  meteorologul Al Jazeera, Steff Gaulter.

Madagascar  este una dintre cele mai sărace țări din lume, cu produsul său intern brut  ocupând locul  164 din 175 de țări, potrivit Băncii Mondiale.

Rugați-vă pentru victimele ciclonului și pentru misionarii care se află acolo. Printre Misionarii Români aflaţi în Madagascar sunt Ada Vultur care slujește în traducerea Bibliei prin misiunea Wycliffe România şi familia Marcel şi Ioana Saitiş.

Rugaţi-vă pentru vindecarea şi restaurarea ţării după aceste devastări. Rugaţi-vă pentru statele vecine care încă sunt sub acelaşi pericol de inundaţii şi alunecări de teren. Rugaţi-vă pentru locuitorii Madagascarului ca în această durere să cunoască dragostea desăvârşită a lui Dumnezeu, pacea şi speranţa pe care o putem primi doar prin credinţa în El. Rugaţi-vă ca şi consecinţele furtunei să fie lichidate rapid şi să nu permită răspândirea epidemiilor în Madagascar.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.