Jurnal de Misiune: Retrospectiva Misionară în Asia pentru anul 2017

Claudiu și Cristina Moisă, misionari români, slujesc în câmpul Evangheliei din Cambodgia de aproape doi ani. Anul 2017 a însemnat pentru ei extinderea ariei de lucrare dincolo de granițele țării unde sunt rezidenți, fiind o lumină pentru popoare ca: Bangladeș, Tailanda, Indonezia, Laos, Vietnam și Myanmar.

Evanghelia a fost propovăduită la oameni aflați în întunericul și sub robia  islamului, hinduismului, budismului și animismului. Cuvântul nu s-a întors fără rod și la auzirea lui 420 de persoane L-au primit prin credință pe Domnul Isus și și-au predat viața Lui. Din toți aceștia 111 au mărturisit în apa botezului pe Domnul Isus Hristos ca singurul Domn și Mântuitor. Menționăm și cele 21 de suflete care s-au convertit și au primit botezul în perioada vizitei în Europa din primăvară.

Lucrarea de evanghelizare a presupus distribuția a peste 3500 de Biblii, reviste, cărți și broșuri creștine. Slujirea de ucenicizare a beneficiat peste 300 de lideri și păstori în cadrul conferințelor organizate în bisericile locale.

În ce privește lucrarea de ajutorare ei au putut distribui alimente, îmbrăcăminte, rechizite școlare și produse de igienă personală la mai mult de 2000 de adulți și copii, săraci, orfani, văduvi și leproși.

Domnul le-a facilitat stabilirea de relații cu membri ai guvernului din Cambodgia și Bangladeș care apreciază implicarea de care dau dovadă în țările lor și și-au exprimat dorința de a le oferi tot suportul necesar pentru ca proiectele propuse să ia ființă cât mai curând.

În anul 2018 perspectiva lor este să consolideze lucrările începute în toate țările mai sus menționate pentru ca impactul evanghelistic să aducă tot mai multe suflete la mântuire. Agenda acestui an include trei noi teritorii unde Dumnezeu vrea să îi folosească: Mongolia, Filipine și Papua Noua Guinee.

Unul din proiectele spre care își vor concentra mult eforturile este construirea bazei de misiune și a școlii biblice din Phnom Penh și la care sunt invitați toți cei care doresc să ofere o mână de ajutor. Este o construcție complexă și va fi dotată cu o sală de biserică, săli de clasă, dormitoare pentru studenți și misionari, birourile misiunii, etc. Proiectul se află deja pe masa de lucru a arhitectului și în luna februarie vor face publică și macheta de prezentare.

Toți cei care doriți să îi contactați puteți să o faceți scriindu-le la adresa de email: churchplantingasia@gmail.com sau pe contul de facebook: EDUARD CLAUDIU MOISA.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să purtați în rugăciune misionarii români aflați în teritorii ostile creștinismului. Rugați-vă pentru uși deschise pentru Evanghelie. Rugați-vă pentru protecția fizică, emoțională și spirituală a misionarilor și a familiilor lor. Rugați-vă pentru noi convertiți care răspund la chemarea Evangheliei ca să crească în credință și să reziste la persecuțiile din familie și societate. Rugați-vă pentru cucerirea noilor teritorii hinduse, budiste, animiste. Rugați-vă pentru noi lucrători în aceste zone.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine