Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 14 ianuarie

Tată din cer, ne rugăm astăzi pentru frații și surorile noastre creștine din Coreea de Nord, care trăiesc zilnic într-un pericol extrem din cauza dragostei lor față de Domnul Isus Hristos. Umple-i pe fiecare cu acea pace care întrece orice pricepere, ca ei să nu se teamă, ci să aibă încredere în Tine. Celor aflați în groaznicele lagăre de muncă Te rugăm să le dai harul de a îndura, iar răbdarea, dragostea și tăria lor să fie un martor care să-i atragă pe alții la Tine. Îți cerem aceste lucruri în Numele Domnului Isus Hristos și pentru slava Lui.

Luni, 15 ianuarie

În 24 octombrie, Parlamentul indonezian a votat o lege în baza unui decret prezidențial care interzice existența organizațiilor cu o ideologie care intră în conflict cu ideologia de stat Pancasila. Între timp, o mulțime de câteva mii de islamiști protestau în fața clădirii Parlamentului. Pancasila este doctrina toleranței religioase și a unității naționale, care a fost introdusă atunci când Indonezia a devenit independentă în 1949: toți indonezienii trebuie să urmeze una dintre cele șase religii ale lumii, cărora li se acordă un statut egal. Această egalitate de tratament nu este acceptabilă pentru islamiștii care cred că Islamul ar trebui să aibă întotdeauna o poziție superioară. Rugați-vă ca eforturile președintelui Joko Widodo de a restabili armonia și egalitatea între religii care existau în Indonezia până acum o generație să aibă succes.

Marți, 16 ianuarie

Creștinii indonezieni au planificat organizarea unui serviciu de rugăciune în aer liber în octombrie anul trecut pentru a marca aniversarea a 500 de ani de la Reformă. Evenimentul urma să aibă loc pe un stadion de fotbal din Yogyakarta. Însă acesta a fost anulat deoarece o organizație musulmană s-a adresat conducerii stadionului, cerându-i să nu permită desfășurarea adunării și susținând că aceasta a fost o încercare de a-i converti pe musulmani la creștinism. Poliția a respins ideea potrivit căreia presiunea islamică a dus la anularea evenimentului. Mulți musulmani se întorc la Cristos în Indonezia. Îl lăudăm pe Dumnezeu că nicio forță omenească nu poate opri acest lucru și ne rugăm ca noii credincioși să se maturizeze rapid în credința lor.

Miercuri, 17 ianuarie

Militanții islamiști care au capturat anul trecut orașul Marawi din sudul Filipinelor au vizat civilii nemusulmani pentru execuții extrajudiciare; aproape toate victimele au fost din rândul creștinilor. Lor li s-a cerut să recită șahada (crezul islamic) sau să răspundă la saluturile musulmane; cei care nu s-au supus cerințelor au fost uciși. Lăudați-L pe Dumnezeu că după cinci luni orașul a fost eliberat și rugați-vă ca familiile îndurerate pentru pierderea celor dragi să găsească mângâiere în Domnul, în special prin amintirea faptului că cei dragi ai lor au murit pentru Cristos.

Joi, 18 ianuarie

Creștinismul crește rapid în rândul populației Hmong din Vietnam, un grup etnic foarte sărac și fără acces la educație. Lăudați-L pe Dumnezeu că, în decurs de 30 de ani, aproape o treime din cei un milion de vietnamezi Hmong au venit la credință. Un factor major l-au reprezentat programele de radio creștine în limba Hmong, difuzate în Filipine. Autoritățile vietnameze au negat la început ceea ce se întâmpla, au publicat propagandă anti-creștină și i-au reprimat pe creștini. Convertiții au fost intimidați, arestați, amendați, bătuți, iar proprietățile lor au fost confiscate. Această persecuție s-a redus acum, dar creștinii sunt încă discriminați la locurile de muncă, în învățământul superior și în serviciul public; este dificil ca noile biserici să obțină recunoașterea oficială. Rugați-vă că creștinii Hmong să continue să fie credincioși, iar perseverența lor în fața persecuției să îi atragă pe alții la Domnul.

Vineri, 19 ianuarie

În 2015 și, din nou, în 2017, organizația caritabilă creștină din Noua Zeelandă „Family First” s-a confruntat cu încercări din partea Consiliul de Caritate din Noua Zeelandă de a-i desființa statutul de organizație de caritate, deoarece promovează căsătoria tradițională și valorile familiei. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru o hotărâre judecătorească de anul trecut, care a amânat procesul de schimbare a statutului, în timp ce problema este examinată de Înalta Curte din Wellington. Rugați-vă că Înalta Curte să se declare în favoarea organizației „Family First”, iar acest lucru să marcheze întoarcerea la libertatea creștină din Occident, care a fost atacată în ultimii ani.

Sâmbătă, 20 ianuarie

O comisie specială a fost înființată de prim-ministrul australian Malcolm Turnbull în noiembrie, anul trecut, pentru a examina legislația existentă privind libertatea religioasă și a vedea dacă este necesară o nouă lege privitoare la libertățile religioase. Primul raport al comisiei va apărea la data de 31 martie. Rugați-vă că membrii să aibă înțelepciune, iar problemele legate de libertatea religioasă și libertatea de conștiință să rămână pe agenda publică din Australia. Această mișcare a apărut la scurt timp după un plebiscit în favoarea căsătoriei între persoane de același sex. Au fost solicitate scutiri religioase care să fie încorporate în legea căsătoriei între persoanele de același sex.

Sursa: Fondul Barnabas 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.