27 ianuarie: Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului

„Veniți”, zic ei, „să-i nimicim din mijlocul neamurilor, ca să nu se mai pomenească numele lui Israel!” (Psalmul 83:4)

Federația Internațională a Creștinilor și a Evreilor (IFCJ) a realizat un material video cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Holocaustului, care se ține anual pe data de 27 ianuarie. Videoclipul îl prezintă pe rabinul Yechiel Eckstein, fondatorul Federației, descriind ororile pe care le-au îndurat evreii în lagărul de la Auschwitz (Breaking Israel News).

via breakingisraelnews.com

Rabinul Eckstein atinge un punct sensibil, vorbind despre dificultățile cu care se confruntă supraviețuitorii Holocaustului, ajunși acum la o vârstă înaintată.

“Cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, ne amintim de cei șase milioane de evrei căzuți victime”, anunță Federația. “Dar nu putem să-i uităm pe cei care au supraviețuit Holocaustului. Peste 150.000 de supraviețuitori evrei trăiesc în sărăcie. Din păcate, 40 de supraviețuitori mor în fiecare zi – singuri și uitați de lume. Trebuie să îi ajutăm acum, cât se mai poate. Vă încurajăm să vizitați pagina noastră web pentru materiale educaționale despre Holocaust și vă îndemnăm să vă implicați în ajutorarea supraviețuitorilor Holocaustului.”

În ultimii ani s-au înregistrat multe mișcări antisemite la nivel global. Pe de o parte, reacțiile de ură la adresa evreilor au favorizat mișcarea evreiască Aliyah de repatriere în Țara Sfântă. Pe de altă parte, antisemitismul manifestat cu persistență poate depăși stadiul de ură, ajungându-se la alte dezastre umane. Pacifiștii folosesc sloganul Never again (să nu se mai repete),însă noi știm că acest lucru nu prea ajută la nivel practic. De aceea, în această zi suntem chemați să binecuvântăm Israelul, poporul evreu și să învățăm a ne iubi aproapele, pentru ca astfel să nu se mai repete istoria.

Materialul video al Federației poate fi vizualizat mai jos:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.