Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 28 ianuarie

Doamne, Îți cerem să ai milă de copiii Tăi din nordul Nigeriei și din alte locuri în care militanții Boko Haram răpesc și ucid fără a fi apoi pedepsiți. Ne rugăm pentru cei răpiți, răniți, cei strămutați, și mai ales pentru miile de oameni capturați și ținuți ostatici de Boko Haram pentru perioade lungi de timp. Te rugăm să fii aproape de fiecare. Indiferent de modul în care sunt brutalizați sau spălați pe creier, Te rugăm să îi ajuți să-și păzească credința în Tine. Ne rugăm mai ales pentru „fetele din Chibok”, răpite de la școală cu aproape patru ani în urmă, că ele să fie eliberate. Îți cerem toate aceste lucruri în Numele Domnului Isus Hristos.

Luni, 29 ianuarie

Un tânăr musulman ugandez numit Fahad iubea muzica creștină, așa că s-a alăturat corului bisericesc, câștigând chiar și un premiu. Numai mama lui știa ce se întâmplă. El a început să meargă din ce în ce mai mult la biserică, iar apoi, la o întâlnire de rugăciune care a ținut toată noaptea, a mărturisit că a lăsat Islamul ca să-L urmeze pe Isus. Când tatăl său a auzit vestea, a început să-l vâneze pe Fahad cu sulițe, dar Fahad a reușit să scape, până când într-o zi tatăl său l-a găsit și a încercat să-i rupă picioarele cu o bâtă mare. Mama lui Fahad a murit, iar frații lui și alte rude l-au alungat din familie, arzându-i toate lucrurile, inclusiv uniforma școlară. În cele din urmă i-au ucis și i-au îngropat puiul (animalul lui Fahad), ca un semn că îl îngropau pe Fahad. Rugați-vă pentru acest tânăr credincios care a suferit atât de multă respingere și cereți ca el să se simtă bine primit, dorit și iubit atât de comunitatea creștină, cât și de Domnul. Rugați-vă și pentru lucrarea în care este îngrijit, susținută de Fondul Barnaba.

Marți, 30 ianuarie

Parlamentul iranian și-a anunțat intenția de a modifica articolul 26 din legea privind alegerile. Acest articol permite adepților celor patru religii recunoscute în constituția iraniană (islam, iudaism, creștinism, zoroastrism) să candideze la alegeri. Se pare că amendamentul propus ar putea avea ca efect faptul că oamenii nu vor putea vota decât pentru candidații din propria lor religie. Acest lucru ar însemna că minoritățile religioase nu ar fi niciodată alese, ci doar musulmani. Această problemă a luat naștere după ce un zoroastrian care a fost reales în Consiliul municipal Yazd a fost suspendat de la consiliu, în urma unei decizii a unui ayatollah superior că nemusulmanii nu pot lua decizii care să afecteze musulmanii. Rugați-vă ca amendamentul propus să nu fie adoptat, iar nemusulmanii să continue să joace un rol în politica iraniană.

Miercuri, 31 ianuarie

Provincia Khuzestan din sud-vestul Iranului a fost de ani de zile ținta persecuției anti-creștine. Mulți musulmani din provincie au venit la Cristos, iar conducătorii bisericilor subterane au fost adesea arestați. În octombrie, alți trei creștini de origine musulmană au fost arestați de serviciul iranian de informații, deși doi au fost eliberați după câteva ore de interogare. Rugați-vă ca detenția fraților și surorilor noastre să servească la avansarea Evangheliei și la încurajarea celorlalți creștini să vorbească cu curaj și fără teamă despre Cuvântul lui Dumnezeu. (Filipeni 1:12-14)

Joi, 1 februarie

„Nu aveam nimic împotriva credinței voastre, dar ați făcut o greșeală. Ați împărtășit acele povestiri în auzul fiicei mele. Așadar ea a început să pună întrebări despre Isus. Dacă devine creștină, îi voi tăia capul. După aceea, vă voi găsi și pe voi și vă voi face același lucru.” Aceste cuvinte înfiorătoare au fost spuse de un musulman din regiunea Caucazul de Nord unui muncitor creștin venit din altă parte a Federației Ruse, care se mutase în această țară pentru a munci în construcții și a împărtăși Evanghelia. Metoda lui este aceea de a depune mărturie în fața familiilor pentru care lucrează. Rugați-vă ca fratele nostru să nu se teamă, știind că Domnul Însuși este cu el, îl va întări și îl va ajuta în slujba pe care i-a dat-o Dumnezeu. (Isaia 41:10). Rugați-vă ca musulmanul care a făcut această amenințare să se întâlnească cu Cristos și să creadă în El.

Vineri, 2 februarie

Continuați să vă rugați pentru pastorul „Odil” din Asia Centrală, după ce întâlnirea de tineret din casa acestuia a fost întreruptă de câțiva polițiști, care i-au bătut pe tineri pentru a-i forța să facă acuzații false împotriva pastorului. Odil, soția sa și cele trei fetițe ale lor au fost ținute timp de 18 ore fără să li se dea nici măcar apă. Mai târziu, soția sa a dat naștere la două fetițe gemene. Una era moartă, iar cealaltă cu dizabilități. La început, medicii au spus că bebelușul va avea nevoie de o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale la vârsta de trei luni, dar ea a răspuns atât de bine la masajul care i s-a făcut de două ori pe săptămână că operația nu mai este considerată necesară. Slavă Domnului! Rugați-vă ca mâna Lui vindecătoare să fie peste această fetiță și brațul Său puternic să protejeze întreaga familie de persecuție.

Sâmbătă, 3 februarie

Pentru creștini, Uzbekistanul a fost cel mai dificil loc dintre toate republicile din Asia Centrală. Acest lucru se schimbă acum, nu pentru că lucrurile se schimbă în bine în Uzbekistan, ci pentru că situația se înrăutățește tot mai mult în celelalte republici. Credincioșii sunt adesea amendați și uneori închiși pentru simplul fapt că se întâlnesc să se închine, pentru că dețin Biblii, literatură sau muzică creștină. Rugați-vă ca fraților și surorilor noastre din Asia Centrală să nu le fie rușine că suferă din pricina faptului că sunt creștini, ci să-L laude pe Dumnezeu că poartă acest nume. (1 Petru 4:15-16)

Sursa: Fondul Barnabas

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.