EGIPT: Un creștin din El Arish a fost împușcat de bărbați mascați

EGIPT: Un creștin din El Arish a fost împușcat de bărbați mascați

Bassem Shehata Haraz, un creștin de 27 de ani din El Arish, a fost împușcat pe 13 ianuarie, după ce s-a întors în orașul său natal. El fugise inițial în februarie 2017 (împreună cu întreaga comunitate creștină) ca urmare a asasinării mai multor creștini de către militanți ai Statului Islamic. Negăsindu-și de lucru în Cairo, el s-a întors să-și redeschidă magazinul acum șase luni.

În seara zilei de 13 ianuarie, el și fratele său, împreună cu un prieten musulman, au fost opriți pe stradă de trei bărbați înarmați, mascați. Văzând că Bassem purta o cruce, l-au întrebat dacă este creștin. Când Bassem a răspuns că este, bărbații mascați l-au împușcat imediat. Apoi le-au ordonat fratelui lui Bassem și prietenului musulman să părăsească locul. Bassem este al doilea creștin din El-Arish care a fost ucis după întoarcerea lui în oraș. În mai 2017, un frizer creștin de 40 de ani a fost împușcat, de asemenea, de bărbați mascați în timp ce lucra în frizerie.

Cereți ca Domnul să mângâie familia lui Bassem, care se întorsese cu el la El Arish; rugați-vă ca, în mijlocul durerii lor, să cunoască prezența Tatălui ceresc, care este aproape de cel cu inima zdrobită (Psalmul 31:18).

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine