Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 11 februarie

Te lăudăm și Îți mulțumim, Doamne Isuse, pentru creșterea continuă a bisericii din Turcia, datorită faptului că musulmanii turci din toate categoriile se întorc la Tine. Călăuzește-i și inspiră-i prin Duhul Sfânt pe credincioșii care scriu acum cântece de închinare în limba turcă, precum și generația de lideri care se ridică în această țară. Binecuvântează cuplurile tinere care s-au căsătorit și protejează-le copiii, care cresc în Turcia având cuvântul „creștin” trecut pe cărțile lor de identitate. Te rugăm să continui să-Ți zidești Biserica în țara în care au fost așezate cele șapte biserici cărora le-ai transmis un mesaj prin apostolul Ioan. Fie ca poporul Tău din aceste vremuri să nu-și părăsească dragostea dintâi, să nu urmeze niciodată învățături false și să nu devină călduți în trăirea lor. (Apocalipsa 2,3)

Luni, 12 februarie

Continuați să vă rugați pentru pastorul Marat Niyaziliev din Kârgâzstan. După falsele acuzațiile sexuale de care l-a bănuit Poliția, nimeni nu-i va da un loc de muncă. Prin urmare, el și-a deschis o mică fermă pentru a-și susține financiar familia. Fondul Barnaba a contribuit cu un fond de investiții inițiale prin trimiterea unui ajutor pentru achiziționarea bovinelor. Rugați-vă ca afacerea să înflorească, permițându-i pastorului să-și urmeze chemarea de a continua să-I slujească Domnului în Kârgâzstan. El crede că autoritățile doresc să-l forțeze, prin hărțuire constantă, să se întoarcă înapoi în Rusia.

Marți, 13 februarie

Fiind un focar pentru violența islamistă, o țară foarte săracă, situată la capătul vechii linii de cale ferată sovietică, Tadjikistanul este un loc în care nu e ușor să trăiești, mai ales dacă ești creștin. Cu toate acestea, Biserica este în creștere, mulți se convertesc de la islam – slavă lui Dumnezeu! Noii convertiți suferă adesea violență fizică din partea rudelor lor sau sunt amenințați cu moartea. Ei sunt, de asemenea, persecutați de societate și de guvern. Rugați-vă ca ei să se bucure de harul suferinței pentru Mântuitorul lor. „Vouă v-a fost dat harul nu numai să credeți, ci și să suferiți pentru El” (Filipeni 1:29).

Miercuri, 14 februarie

Rugați-vă ca creștinii din Afganistan să-L cunoască pe Dumnezeu ca refugiul și tăria lor (Psalmul 9:9); cereți protecția lui Dumnezeu în fața persecuției pentru cei care sunt considerați apostați ai islamului și rugați-vă ca ei să fie încurajați de lucrarea prin Internet și radio creștin. Cereți-I Domnului ca El să le poarte de grijă creștinilor afgani care au fugit din țară și trăiesc ca refugiați. Rugați-vă mai ales pentru cei care au fost întorși cu forța din țările europene în Afganistan în ultimii trei ani, viața lor fiind în pericol din pricina guvernul afgan, care i-ar putea executa în temeiul legii afgane sau din cauza talibanilor sau rudelor musulmane, care i-ar putea ucide.

Joi, 15 februarie

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru biserica din Algeria care este în creștere și mulțumiți-I Lui pentru relativa libertate pe care au avut-o credincioșii în comparație cu alte biserici de convertiți din alte țări, începând cu anul 2000. Există totuși indicii că situația se poate deteriora, de vreme ce în noiembrie o biserică a fost închisă forțat pentru că a tipărit Biblii și materiale evanghelistice. Chemați-L pe Domnul să intervină astfel încât guvernul să le permită creștinilor libertatea de a se închina oriunde, fără a fi nevoiți să obțină autorizații, precum și libertatea de a-și împărtăși credința cu alții.

Vineri, 16 februarie

Cereți protecția Domnului peste creștinii din Bangladesh, în special peste foștii musulmani, care sunt cei mai expuși riscului, deoarece împărtășesc cu îndrăzneală Evanghelia cu prietenii, rudele și vecinii lor. Rugați-vă că eforturile islamiștilor de a spori influența și puterea islamului să fie oprite și cereți ca drepturile întregii populații la libertate religioasă să fie susținute. Cereți binecuvântarea, îndrumarea și protecția lui Dumnezeu pentru proiectul Fondului Barnaba de a construi case simple, de cărămidă pentru creștinii Santal din Gaibandah, care trăiesc în corturi, deoarece casele lor de bârne, și așa fragile, au fost distruse în mod deliberat de poliție și musulmani cu 15 luni în urmă; rugați-vă ca bucuria Domnului să fie tăria credincioșilor Santal (Neemia 8:10).

Sâmbătă, 17 februarie

Rugați-vă ca părțile care au semnat încetarea focului în Republica Centrafricană să respecte acordul semnat și să respingă violența, astfel încât să existe, în ​​cele din urmă,  pace. Rugați-vă pentru creștini, care sunt înconjurați de multe pericole, ca inimile lor să fie umplute cu o pace care întrece orice pricepere și cereți ca Dumnezeu să îi protejeze „de cei nelegiuiți, care vor să [îi] spulbere, de dușmanii [lor] de moarte, care [îi] împresoară” (Psalmul 17:9). Rugați-vă ca ei să răspundă provocărilor într-un mod care Îl onorează pe Cristos. Rugați-vă mai ales pentru liderii bisericilor, care sunt o țintă specifică a militanților islamici (Psalmul 105:15).Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine