Iranul cheltuieşte milioane în represiunea împotriva creştinilor

Iranul cheltuieşte sume mari de bani pentru a finanţa propaganda islamică şi pentru a reprima un număr în creştere de nou-convertiti la creştinism, însă reprezentanţii unui grup misionar afirmă că aceste acţiuni nu pot opri oamenii să asculte Evanghelia.

Represiunea dusă de autorităţi a avut ca efect închiderea mai multor biserici Farsi precum şi trimiterea la închisoare a mai multor credincioşi creştini care au fost prinşi rugându-se sau închinându-se în propriile case. Conform grupului misionar Elam Ministries, creştinii s-au înmulţit în Iran de la 500 în 1979 la peste 360.000 în prezent.

Liderii creştini din Iran cred că numărul creştinilor va ajunge la câteva milioane în următorii ani, deoarece există o foame spirituală uriaşă iar islamul  nu oferă o hrană spirituală adecvată, aducând în schimb doar deziluzii și violență.

Behrand Masoumi, care face parte din echipa Elam, spune că a devenit creştin după ce a luat parte la o adunare de casă unde se sărbătorea Naşterea Domnului. El a fost surprins să găsească acolo o rudă care era creştină.

„Am fost şocat. Am fost chiar şi mai şocat să aflu că ea era creştină de cinci ani de zile,” spune Masoumi. „Şi s-a rugat pentru mine în tot acest timp.”

Alţi creştini care frecventează biserici de casă au parte de încercări în credinţă, cum ar fi un grup de cinci credincioşi care au fost arestaţi de agenţi în civil care au năvălit peste ei în casa unde erau adunaţi pentru a sărbători Crăciunul. Până în acest moment nu se ştie nimic de soarta lor.

Un grup de 4 experţi în drepturile omului din partea Naţiunilor Unite s-au reunit recent pentru a cere Iranului ca trei creştini care au fost arestaţi recent pentru credinţa lor, vor beneficia de „un proces corect şi transparent.” Cei trei creştini sunt păstori şi se numesc Victor Bet Tamraz, Hadi Asgari şi Amin Afshar Naderi. Ei au fost reţinuţi şi acuzaţi de „evanghelizare” şi implicare în „activităţi ale unei biserici de casă ilegale,”, conform unui ştiri difuzate de radio Europa Liberă.

Conform raportului experţilor în drepturile omului, acuzaţiile împotriva creştinilor contravin obligaţiilor pe care şi le-a asumat Iranul în tratatele internaţionale. Există de asemenea îngrijorare că există numeroși alţi creştini în ţară care sunt supuşi persecuţiei şi unor tratamente discriminatorii.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine