Egipt – Nouă creștini uciși într-un atac asupra unei biserici

 

Security forces stand guard at the site of attack on a church in the Helwan district south of Cairo, Egypt December 29, 2017. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Nouă creștini au fost împușcați într-un atac al Statului Islamic (SI) asupra unei biserici din Helwan, la sud de Cairo, pe 29 decembrie. Atacatorii au fost împiedicați de polițiști să intre în biserică, unde avea loc un serviciu, altfel numărul morților ar fi fost mult mai mare.

Una dintre cei nouă creștini uciși a fost Nermin Sadik, care le conducea pe cele două fete ale ei (în vârstă de 11 și 7 ani) la Școala duminicală din biserică. Când s-a întâlnit cu unul dintre atacatori, asistenta medicală în vârstă de 32 de ani a fost împușcată, dar a reușit să-și protejeze fiicele de focul armei. Poliția a capturat un atacator, în timp ce al doilea, care purta vesta explozivă pentru a comite un atentat sinucigaș, a fost ucis într-un schimb de focuri în care a murit și un polițist.

Atacul din Cairo a avut loc la două săptămâni după ce SI a reiterat apelurile la atacarea creștinilor egipteni, care au suferit atacuri teroriste multiple în 2017, inclusiv atentatul sinucigaș din duminica Floriilor, în care au murit aproape 50 de persoane.

Rugați-vă pentru comunitatea creștină greu încercată din Egipt, care a fost ținta unor atacuri mortale în ultimele luni.Slavă Domnului că Poliția a reușit să împiedice atentatorul sinucigaș să intre în biserică în timpul slujbei. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru declarația de sprijin a președintelui al-Sisi în zilele de după atac – el a participat la un serviciu de biserică și a spus congregației: „Sunteți familia noastră. Sunteți parte dintre noi”.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine