Un nou raport dezvăluie persecuţia la care sunt supuşi copiii din familii creştine

Raportul, care este rezultatul unei cercetări intitulate „Credinţa şi viitorul”, a fost realizat de organizaţia Solidaritatea Creştină Internaţională (SCI) și a vizat copiii din minorităţile religioase din Burma, Iran, Mexic, Nigeria şi Pakistan.

Raportul constată că, deşi tratatele internaţionale prevăd libertatea de credinţă şi religie a copiilor, mulţi dintre aceştia sunt supuşi la abuzuri verbale, psihologice şi fizice din partea colegilor din instituţiile de învățământ sau din partea profesorilor. În multe cazuri, în şcolile în care aceștia învaţă se predă după un program şcolar în favoarea unei religii majoritare, ceea ce alimentează animozitatea către minorităţile religioase.

Cecil Chaundry, directorul executiv al Comisiei Naţionale pentru Pace şi Justiţie din Pakistan a declarat, pentru postul de radio creştin Premier din Anglia, că discriminarea îi afectează pe mulţi dintre elevii şi studenţii creştini din Pakistan.

„Noi nu avem dreptul să studiem religia în şcoală, pe când musulmanii au studiile islamice ca și materie obligatorie.”

„Ni s-a oferit opţiunea de a studia etică în loc de studii islamice, însă această opţiune nu este respectată pentru că în cele mai multe şcoli nu există un profesor de etică.”

Conform studiului SCI, cazurile cele mai extreme de educaţie care favorizează o anumită religie se regăsesc în şcolile Na Ta La din Burma, unde copiii ce provin din familiile creştine aparţinând unor grupuri etnice sunt convertiţi în mod forţat la budism.

Conform lui Chaundry : „Există texte în manuale care condamnă alte religii şi asta creează un climat de intoleranţă religioasă, iar dacă noile generaţii, care studiază după aceste manuale, nu recunosc prezența minorităţilor religioase atunci cum vor putea avea respect pentru oamenii care practică alte credinţe?”

Studiu SCI arată faptul că impactul psihologic al abuzurilor asupra copiilor este foarte mult subestimat. O mare parte dintre cei intervievaţi în cadrul studiului au povestit despre „tortura mentală” care au suferit-o în urma discriminării religioase şi a intoleranţei cu care s-au confruntat în şcoală.

O femeie din Pakistan a declarat: „Fratele meu mai mare avea 13 ani când a trebuit să renunţe la şcoala la care mergea din cauza abuzului…Chiar şi profesorii îl şicanau. Era bătut cu băţul şi îi erau adresate injurii şi din cauza asta nu se putea concentra la învăţat. Părinţii noştri l-au trimis să stea cu un membru al familiei în alt oraş, pentru a putea merge la o altă şcoală să-şi termine studiile.”

Raportul realizat de SCI a fost prezentat în parlamentul britanic, marţi 27 februarie, şi a făcut un apel la autorităţile britanice să ia atitudine pentru a promova libertatea religioasă peste tot în lume.

SCI a făcut recomandări şi către statele membre alea Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a formula iniţiative care să promoveze libertatea de religie şi conştiinţă.

„Nu există o rezolvare rapidă a acestor probleme,” a conchis Chaundry pentru radio Premier. „E o luptă pe termen lung şi implică schimbarea mentalităţilor.

Rugaţi-vă pentru copiii din familiile creştine peste tot în lume ca Dumnezeu să schimbe inimi şi minţi pentru ca aceşti copii să poată învăţa şi dezvolta în pace şi linişte, având libertatea de a-şi practica credinţa fără frică de a fi reprimaţi.

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.