Filmul „Isus” aduce oameni la credinţă în mijlocul Madagascarului

În mijlocul unei păduri dese în estul Madagascarului, oamenii din localitatea Marolambo aşteptau de ani de zile să aibă filmul „Isus” tradus în limba lor nativă Malagasy. Oraşul lor era atât de departe de civilizaţie, încât până prin anul 2006 nu a fost zărit nici măcar un vehicul auto în zonă. Drumul era impracticabil de zeci de ani, şi chiar şi acum se întâmplă destul de rar să vezi o maşină trecând pe acolo.

O organizaţie numită Frăţia Misiunilor din Aviaţie, au construit o pistă pentru avioane de mici dimensiuni, tăind din dealurile care înconjoară oraşul, pentru ca un avion să poată aduce echipamentul şi o echipă care să proiecteze filmul „Isus” pentru localnici. Echipa a fost însoţită de delegaţi din partea organizaţiei de traducători ai Bibliei Wycliffe, care lucrau de ani de zile pentru a traduce Evanghelia după Luca în limba locală, dar şi de câţiva lideri din confesiunile reprezentative din Madagascar.

Înainte de a începe proiecţia filmului, au fost rostite câteva dicursuri despre importanţa  evenimentului. Să poţi vedea filmul „Isus” dublat în limba ta nativă este o ocazie specială. „Acest eveniment este cel mai preţios lucru pentru comunitate,” a spus unul dintre păstorii prezenţi, pe nume Tovonelina. El a spus că este fericit şi satisfăcut că poate împărtăşi Evanghelia cu oamenii din Betsimiraka.

Deşi aflat într-o zonă îndepărtată, orașul Marolambo este un fel de centru pentru regiune, cu câteva spitale, şcoli şi chiar clădiri de biserici. Filmul „Isus” a avut o primă proiecţie chiar într-una din biserici, însă locaţia nu s-a dovedit încăpătoare pentru mulţimea care a umplut clădirea până la refuz şi se îngrămădeau și pe dinafară la fiecare geam pentru a privi ecranul.

Când Isus, în film, a fost auzit vorbind în limba lor nativă, oamenii au fost cuprinşi de uimire şi încântare. Fețele lor s-au umplut de zâmbete largi, în timp ce privirile erau captivate de imaginile de pe ecran. Chiar şi conducătorul autorităţilor locale şi soţia acestuia, care erau prezenţi, au fost impresionaţi de cele văzute în film. La final, liderii creştini au adresat o invitaţie pentru cei prezenţi de a-l primi pe Hristos şi 200 de persoane au răspuns venind în faţă pentru rugăciune şi decizie personală.

Echipa filmului „Isus” ştie ce instrument eficient este filmul pentru biserica locală. „Filmul va ajuta păstorii să vestească credinţa în comunităţile lor şi în zonele apropiate,” a declarat un pastor prezent. <<Plantarea de biserici va deveni mai uşoară cu ajutorul filmului „Isus”>>.

Sursa: www.jesusfilm.org

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.