Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Trăim vremuri de har în Europa, dar nu toți cei ce au fost răscumpărați cu același sânge sfânt se bucură de pace și libertate. Milioane de creștini în lume suferă pentru credința lor, iar rezistența lor și mântuirea lor depinde de suportul nostru în rugăciune. Haideți să le facem loc în inima noastră, să ne rugăm zilnic pentru Biserica Persecutată, să contribuim la vindecarea și binecuvântarea lor prin rugăciune. Mijlocirea noastră îi poate proteja de atacurile diavolului în suferințele mari prin care trec.

Duminică, 11 martie

Mulțumim, Doamne, pentru pastori, evangheliști și slujitori care plantează biserici noi, care Te slujesc în ciuda opozițiilor și a violențelor în zone unde creștinii sunt disprețuiți, fiind în minoritate. Ne rugăm ca Duhul Tău cel Sfânt să-i echipeze și să-i împuternicească spiritual. Tu ești Cel care le poartă de grijă și în plan material. Protejează-i de atacuri din partea comunității majoritare, de hărțuiri din partea autorităților și de pedepse nedrepte pentru aspecte ce țin de lucrare. Fă ca lucrarea lor să rodească în vieți transformate de adevărul Evangheliei lui Cristos, iar bisericile în care slujesc să fie întărite să înfrunte persecuția cu curaj și perseverență.

Luni, 12 martie

Nouă creștini pakistanezi au murit și peste 50 au fost răniți când teroriștii islamici au atacat o biserică din Quetta, duminică, 17 decembrie. Numărul de morți ar fi putut fi mult mai mare dacă nu ar fi fost eforturile curajoase ale unor bărbați creștini care au reușit să blocheze porțile bisericii și astfel să întârzie intrarea atacatorilor. Atât George (63 de ani), cât și Sultanul (36 de ani) au fost uciși. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru sacrificiul de sine și curajul fraților noștri și cereți-I să vindece răniții, să-i mângâie pe cei ce plâng și să le poarte de grijă celor care și-au pierdut familia. Fondul Barnaba le oferă ajutor.

Marți, 13 martie

Rugați-vă pentru creștinii din sudul Filipinelor, care au fost ținte ale violenței islamice de mai mulți ani. Amintiți-vă în special de cei din orașul Marawi, care luni de zile au fost ținuți ostatici de militanții islamiști Maute anul trecut; aceștia s-au folosit de ei la muncă forțată, drept scuturi umane, luptători, sclavi sexuali, la confecționarea bombelor. Rugați-vă că ei să cunoască vindecarea, restaurarea și mângâierea Tatălui după această experiență teribilă. Mulți creștini au fost uciși pentru credința lor. Cereți-I Domnului să le mângâie familiile și prietenii. Rugați-vă ca guvernul să aibă înțelepciune pentru a ști cum să facă față creșterii islamismului.

Miercuri, 14 martie

O stație radio din zona Caucazului de Nord, Federația Rusă, susținută de Fondul Barnaba, aduce învățătură și încurajare multor creștini izolați din regiune, dar permite și musulmanilor să audă Evanghelia. Rugați-vă pentru tot personalul postului de radio care realizează și transmit emisiuni și răspund la numeroasele cereri personale și motive de rugăciune. „Prin acest radio, Dumnezeu îmi vorbește și mie, și clienților mei”, spune un șofer de taxi din Krasnodar, care are mereu postul de radio pornit în mașină.

Joi, 15 martie

Rugați-vă pentru credincioșii izolați, care își trăiesc credința în secret din Arabia Saudită, cunoscuți numai de Tatăl lor din ceruri; fie ca ei să fie încurajați și mângâiați de Duhul Sfânt și să crească în credința lor prin revelație și studiul Cuvântului. În timp ce cum Arabia Saudită începe să ofere o mai mare libertate femeilor, cum ar fi să le permită să conducă, rugați-vă ca această țară să ofere nemusulmanilor libertatea de a trăi și de a se închina conform credinței alese de ei.

Vineri, 16 martie

Rugați-vă ca Domnul să audă strigătele creștinilor somalezi și să-i păzească pe ei și să le țină credința neclintită în furtunile persecuției politice și sociale și a violenței islamiste, care este atât de probabil, omenește vorbind, să ducă la martiriul lor. Cereți-I lui Dumnezeu să Se atingă de președintele Mohamed Abdullahi Mohamed pentru ca acesta să permită libertatea religioasă în Somalia. Mijlociți pentru restabilirea păcii în Somalia și pentru sfârșitul terorii provocate de gruparea militantă islamistă Al-Shabaab.

Sâmbătă, 17 martie

Rugați-vă pentru minoritatea creștină din Sri Lanka, vulnerabilă la multe tipuri de hărțuire, presiune și persecuție. Rugați-vă să aibă înțelepciune pentru a înțelege vremurile complexe și contextul în care trăiesc și să știe ce să facă (1Cronici 12:32). Cereți ca creștinii să poată să se întâlnească și să se închine liber. Mulți creștini din Sri Lanka sunt săraci și exploatați de angajatorii lor; ei suferă foarte mult în timpul dezastrelor naturale. Rugați-vă ca ei să cunoască protecția Tatălui ceresc și să se bucure de cunoașterea faptului că, deși sunt săraci, ei sunt bogați (Apocalipsa 2:9).

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine