Laurențiu Leonaș: „Dacă iubești, aștepți”


Sâmbătă dimineață, 10 martie 2018, pe la 8:30, Iosua mi-a spus: „Mă aștepți ?!” Era vorba să-l aștept să-și ia papucii de casă și vină cu mine în cameră pentru a mă ajuta la curățenie. Când amândoi băieții mei se duc la cumpărături, sau la joacă, de obicei Iosua îi strigă lui Marcu (care iese primul pe ușă) „Așteaptă-mă!”

Dragostea nu-i egoistă! Nu se gândește doar la ea ! ”Așteaptă-mă !” e strigătul copilului tău sau copilului altuia, copilului de la școală sau de la clasa duminicală, a copilului vecinului, e strigătului fratelui tău de corp sau de credință, e strigătul partenerului tău de viață! Toma Kempis spunea că „N-are răbdare adevărată cel ce socotește că sufere numai cât îi place și de la cine îi place.” Apostolul Pavel scrie corintenilor „Dragostea nu caută folosul său !”

Dragostea adevărată așteaptă să termine celălalt de vorbit ! Nu-l întrerupe ! „acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul!”

Dacă nu te-a pus la predică, mai ai timp de rugăciune o săptămână sau o lună, mai ai timp de meditație, studiu și cercetare.

Dacă nu te-a pus să reciți poezia, mai ai timp s-o repeți, s-o înveți bine pe de rost, să meditezi la cuvintele ei, să cauți să le împlinești sau …să mai înveți una.

Așteptarea demonstrează că ai răbdare și îndelunga răbdare e roada Duhului Sfânt care aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea! (Romani 5:3-5)

În această eră a super-speed-ului, a need for speed-ului, nu e ușor să aștepți, dar este neapărat necesar pentru a-L auzi pe Dumnezeu vorbindu-ți, pentru a lua decizii corecte. Ne plângem adesea că avem tot felul de probleme. Tocmai de-aia avem: pentru că NU AȘTEPTĂM ! Ne grăbim în luarea deciziilor, ne grăbim când mâncăm, ne grăbim când vorbim (de fapt, de multe ori, vorbim fără să gândim), ne grăbim când conducem mașina, ne grăbim când ne rugăm, când citim din Biblie, când ne pregătim predicile, ne grăbim să terminăm programul la biserică …

Câți ani te-a așteptat Dumnezeu să te întorci la El? Ție îți este greu să-ți aștepți aproapele sau să-ți aștepți rândul?

Profită de perioadele de așteptare și stai de vorbă cu Creatorul !!

Înțeleptul Solomon a spus în Proverbe 10:28 „Aşteptarea celor neprihăniţi nu va fi decât bucurie, dar nădejdea celor răi va pieri.” Se merită să aștepți – ca și mine – până la 28 de ani, ca să ai o căsnicie de nota 10 ! Slăvit să fie Domnul !

Nu așteptăm pentru că nu avem răbdare! Cum poți ajunge la răbdare? Spunea Nicolae Moldoveanu așa: „Suferința în viața adevăratului creștin este născătoare de răbdare. Cei născuți din nou nu pot trăi nici o clipă fără cruce. Crucea este atât de unită cu viața de credință ca inima cu trupul. Nu-i cu putință o parte fără cealaltă.”

Autor: Laurențiu Leonaș

Prezbiter
Biserica Creștină Baptistă „Vestea Bună” Gherla

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine