Ferice de cel cu fărădelegea iertată… !


Un om iertat înseamnă un om fericit. Avem un proverb popular, care spune că „Banii nu aduc fericirea”, dar ce oare ne poate aduce fericirea? În cultura noastră avem multe zicale prin care blestemăm avuțiile, alergarea pentru lucrurile pământești, și totuși doar de astea și ne ocupăm. Tânjim după fericire și încercăm să o dobândim cu orice preț, dar nu prin căile corecte. Iertarea este cheia spre fericire! Un om iertat de Dumnezeu poate cunoaște plinătatea fericirii. Un om care este iertat de semenii lui și a cunoscut ce înseamnă să dăruiești iertare este binecuvântat cu pace, bucurie și fericire.

Psalmistul a cunoscut această călătorie sublimă spre fericire și vă provocăm să o descoperiți și dvs. Suntem încă în campania de „40 de zile de post și rugăciune pentru România”! În cea de-a 3-a săptămână cuvântul cheie este – pocăința! Nu există iertare, pace, vindecare, fericire fără pocăință autentică!

Haideți să învățăm de la David, cel care s-a învrednicit să fie numit „Omul după inima lui Dumnezeu” cum să trăim o pocăință autentică care ne aduce fericirea.

Psalmii 32

1. (Un psalm al lui David. O cântare.) Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit!

2. Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea şi în duhul căruia nu este viclenie!

3. Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.

4. Căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii. (Oprire)

5. Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Şi Tu ai iertat vina păcatului meu. (Oprire)

6. De aceea orice om evlavios să se roage Ţie la vreme potrivită! Şi, chiar de s-ar vărsa ape mari, pe el nu-l vor atinge deloc.

7. Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire. (Oprire)

8. „Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.”

9. Nu fiţi ca un cal sau ca un catâr fără pricepere, pe care-i struneşti cu un frâu şi o zăbală cu care-i legi, ca să nu se apropie de tine.

10. De multe dureri are parte cel rău, dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui.

11. Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul şi înveseliţi-vă! Scoateţi strigăte de bucurie, toţi cei cu inima fără prihană!

După fiecare mărturisire și proșternere înaintea lui Dumnezeu cu pocăință, vine bucuria, vine fericirea. Echipa ȘtiriCreștine.ro vă dorește din suflet să cunoașteți această sublimă fericire primită în urma iertării.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.