Jurnal de Rugăciune pentru traducerea Bibliei până la marginile pământului!

Ați trăit vreodată bucuria unei vieți devoționale autentice? Atunci când te trezești cu inima și mintea însetată după un cuvânt din partea lui Dumnezeu? Ce poate fi mai frumos decât acele clipe de liniște, în care Dumnezeu îți vorbește în limba ta în liniștea dimineții? Mai sunt popoare care nu pot să se bucure de asemenea har. Avem responsabilitatea să ne rugăm pentru înaintarea Evangheliei până la capătul pământului și traducerea Bibliei în limba lor este o formă de a împlini Marea Trimitere!

Pregătire în ajutarea membrilor Wycliffe România: Spania

În domeniul Personalului, în care este implicată Maria, sunt multe schimbări anul acesta, de aceea sunt planificate și câteva ateliere de pregătire. Maria a participat deja la unul din acestea în ianuarie. „Parteneri în Misiune” (PIM), din care fac parte mai multe organizații misionare, are un departament care oferă grijă pentru misionari unde ajută și Ruben împreună cu Maria. Rugați-vă pentru timpul de pregătire și creștere în domeniul acesta, iar protecția lui Dumnezeu să fie peste ei acolo și peste copii lor cât timp sunt plecați.

Evanghelia pentru Surzi: Tanzania

Dumnezeu este credincios și ascultă rugăciunile voastre, cei care susțineți lucrarea de traducere a Bibliei pentru Surzi din întreaga lume. Ionuț Cuceuan mărturisește că progresul verificării Rut continuă cu rod și vestea bună este că Surzii sunt încurajați, merg și vorbesc altora despre Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel vedem cum se împlinește Marea Trimitere. Rugați-vă ca toate traducerile care se fac să fie spre învățarea, creșterea spirituală și încurajarea comunităților de surzi din Tanzania. Curând se va apropia și întoarcerea sa în România, rugați-vă pentru protecție!
* Mai multe informații despre slujirea lor și alte motive de rugăciune, găsiți AICI.

Conferința PIM ”Upgrade Mission”: România

Rugați-vă împreună cu noi pentru echipele de închinare al conferinței care va avea loc pe 23-24 martie 2018 la Cluj-Napoca:

protecția Sa să fie peste ei;
să fie inspirați în alegerea cântecelor și pregătirea provocărilor pe care să le aducă;
să existe relații bune între ei;
protecție asupra lor și familiilor lor.

Rugați-vă pentru FMIN: Nicaragua

Fundația de Misiune Interculturală din Nicaragua (FMIN) este o organizație care se află în procesul de aderare la Alianța Globală Wycliffe. Rugați-vă pentru ”Consultarea națională a traducerii Bibliei: Misiunea în tovărășie”. Aceasta va avea loc pe 5 și 6 aprilie alături de FMIN și participanții Alianței. Rugați-vă pentru cea de-a 5 aniversare al FMIN, care va urma pe 7 aprilie. Rugați-vă pentru înțelepciune și resursele financiare pentru FMIN ca să fie implicată în Administrația teritorială indigenă a națiunii Mayangna. Mulți dintre vorbitorii acestei limbi trăiesc pe Coasta de Nord a Caraibelor din Nicaragua.

Rugați-vă pentru traducerea Bibliei: Guineea Ecuatorială

Asociația traducerii Bibliei din Guineea Ecuatorială (ATBC) au nevoie de susținere în rugăciune pentru membrii care se pregătesc să slujească în traducerea Bibliei alături de organizația lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să trimită oameni specializați în alfabetizare. Rugați-vă pentru familiile Bustamonte-Mora din Chile și Costa Rica, care lucrează cu ATBC în Guineea Ecuatorială. Rugați-vă pentru călăuzire în planurile de viitor. Rugați-vă pentru directorul asociației. Acesta planifică să călătorească spre Sudul Africii luna ceasta cu scopul participării la conferință cu liderii din Alianța Globală Wycliffe din zonele Africa și America. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze deciziile care se vor lua la conferință.

*Guineea Ecuatorială este singura țară din Africa care vorbește spaniolă.

Dezvoltarea, promovarea și prezervarea limbilor: Panama

UNTLIP din Panama este o organizație nouă din Alianța Globală Wycliffe. Aceasta este dedicată dezvoltării, promovării și prezervării limbilor prin procesul traducerii, alfabetizării, citirea Scripturii și elaborarea materialelor gramaticale. Ținta lor este să vadă comunitățile lingvistice valorificând limba și cultura lor și să crească în viața lor prin folosirea Scripturii în propria lor limbă. Rugați-vă pentru dezvoltarea instituțională a acestei entități. Rugați-vă pentru lucrătorii care prin munca lor doresc să-și atingă scopul. Cereți lui Dumnezeu să le dea conducători buni care să se dedice proiectelor organizației.

Prima școală de misiune interculturală MOVIDA: Global

Dați slavă lui Dumnezeu pentru cei 10 studenți latino-americani și europeni care participă în PRISMA, prima școală de misiune interculturală al MOVIDA din Elveția. Studenții au lucrat printre rromii din Croația. Aceștia, de asemenea au lucrat cu o congregație bisericească din nordul Spaniei. Un alt grup de 18 latino-americani a lucrat în Maroc cu refugiații. Rugați-vă pentru mai mulți tineri latino-americani să accepte provocarea de a se pregăti, de a sluji și de a face parte din ceea ce face Dumnezeu în Europa și în restul lumii.

Sursa: Wycliffe România

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.