Creştină din China arestată după ce a încercat să împărtăşească Evanghelia cu preşedintele chinez Xi Jinping

O femeie creştină din China a fost arestată de ofiţeri ai poliţiei secrete după ce a încercat să-i transmită un mesaj creştin preşedintelui Xi Jinping.

Conform ChinaAid, o organizaţie care se ocupă cu monitorizarea respectării drepturilor creştinilor din China, în data de 15 martie, Zhou Jinxia o credincioasă care a călătorit din oraşul ei natal, Dalian, la Beijing a fost găsită la poarta fostelor grădini imperiale Zhongnanhai ţinând în mână o pancartă pe care scria „Dumnezeu iubeşte pe toţi oamenii din lume şi vrea să îi vorbească lui Xi Jinping.”

Femeia voia ca mesajul ei să ajungă la preşedintele Xi în timpul lucrărilor Partidului Comunist.

În scurt timp, femeia a fost reţinută de poliţie şi escortată peste noapte înapoi în oraşul ei natal unde a fost reţinută de către oficiali ai poliţiei secrete.

sursa foto: Getty Images

Acest incident nu este primul de acest fel în care Zhou a fost implicată, conform ChinaAid, femeia a mai călătorit la Zhongnanhai de mai multe ori întrecut pentru a răspândi Evanghelia şi de fiecare dată a fost fie reţinută, fie răpită.

În anul 2016 credincioasa a fost arestată şi a petrecut 10 zile în închisoare după ce a ţinut în public o pancartă pe care scria:„Dumnezeu iubeşte pe toţi oamenii din lume şi vrea să îi vorbească lui Xi Jinping şi soţiei sale Peng Liyuan. Ateismul alimentează păcatul şi îi doboară pe oameni. Împărăţia lui Dumnezeu este aproape, pocăiţi-vă!” Poliţia a arestat-o pentru încălcarea ordinii sociale şi i-a confiscat toate materialele.

Anul trecut Zhou şi o altă creştină Shi Xinhong s-au deplasat în zona Marii Săli a Poporului pentru a predica Evanghelia pentru participanţii la o întâlnire a Partidului Comunist. Amândouă au fost arestate şi acuzate de tulburarea liniştii publice şi provocare de scandal”.

Conform ChinaAid, datorită unor schimbări legislative cu privire la libertatea religioasă ce au intrat în vigoare în luna februarie, în acest ultim incident Zhou ar putea fi pedepsită mai aspru pentru faptele ei.

Noile legi prevăd că: „Este interzis pentru orice persoană sau grup să creeze conflict sau tensiune între religii, în interiorul unei singure religii sau între indivizi de o anumită religie şi persoanele fără religie.”

Conform agenţiei de ştiri Reuters, amenzile pentru încălcarea prevederilor noilor legi au crescut faţă de cele din vechea lege şi se pot ridica până la 300.000 yuani (aproximativ 4.800 USD).

China se afla pe locul 43 pe lista celor 50 de ţări unde persecuţia împotriva creştinilor este cea mai intensă, iar sursa principală de persecuţie este guvernul comunist al ţării prin poliţia secretă şi autorităţile publice. Creştinii sunt în mod repetat ținta autorităţilor pentru că ei reprezintă cea mai mare forţă socială din China care nu este controlată de stat.

sursa: http://www.gospelherald.com

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.