Pastorul Andrew Brunson riscă să petreacă restul vieții în închisoare în Turcia

După 23 de ani de misiune active în Turcia și 500 de zile de închisoare, pastoral American Andrew Brunson acuzat de terorism riscă să își petreacă restul vieții după gratii. Dosarul lui intentat după lovitura de stat eșuată din 2016, numără 62 de pagini și cuprinde acuzații grave, dar fără nicio dovadă.

Procurorii turci cer 35 de ani de închisoare pentru pastorul în vârstă de 50 de ani. Potrivit regimului dictatorial condus de Erdogan, pastorul aparține unui grup terorist înarmat și este acuzat de spionaj militar. Aceștia consideră convertirea la creștinism drept un act terorist.

Pastorul american Andre Brunson a fost arestat după lovitura de stat eșuată din Turcia în politica abuzivă a președintelui turc Erdogan, care a înlăturat mii de oponenți politici printre care se numără: profesori, jurnaliști și alți candidați vocali care nu rezonează cu regimul actual.

Pentru eliberarea pastorului Brunson se duce o bătălie internațională. ACLJ îi susține cauza în instanță, iar la fiecare întâlnire a președintelui american cu omologul său turc, a cerut eliberarea acestuia. Anul trecut, Erdogan s-a oferit să-l elibereze pe Brunson în schimbul liderul turc Fethullah Gulen exilat în SUA, acuzat drept responsabil de lovitura de stat din Turcia.

Între timp, Andrew Brunson își continuă fidel misiunea în închisoare, împărtășind credința cu cei de după gratii. În pofida rezistenții și experienței, descurajarea bate la ușă. Într-o scrisoare adresată familiei acesta a scris: „Sunt tare descurajat: „Rugați-vă pentru mine. Vă iubesc și nu reușesc să mă împac cu gândul că voi îmbătrâni în acest loc fără să vă am alături”.

Acesta a lipsit de la absolvirea și nunta fiicei lui. Atacurile diavolului sunt nemiloase și distrugătoare, dar suportul nostru în rugăciune îl poate proteja de orice apăsare și descurajare.

Aproape jumătate de milion de oameni au semnat petiția lansată de ACLJ pentru eliberarea pastorului Brunson. „Aceasta ne e de mare ajutor în munca noastră de a-i fi avocat, de a arăta administrației turcești că lumea e cu ochii pe ei în ce privește acest caz și de a solicita eliberarea pastorului Brunson”, a declarat avocatul ACLJ pentru CBN News.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă provoacă să luați atitudine, semnați petiția pentru eliberarea pastorului Andrew Brunson AICI și purtați cauza lui în rugăciune. Rugați-vă pentru protecția lui fizică, emoțională și spirituală atât timp cât este în închisoare. Rugați-vă pentru procesul de judecată ca să fie cât mai vizibil în întreaga lume și felul cum va lucra Dumnezeu prin această cauză să fie o mărturie vie că Domnul nostru este viu și Împărat. Rugați-vă pentru deținuții la care împărtășește Evanghelia în închisoare, să cunoască profunzimea dragostei lui Isus și să moștenească viața veșnică. Rugați-vă pentru liderii politici implicați în acest proces ca și ei să vadă minunile Domnului prin deciziile care urmează să le ia. Rugați-vă pentru pace și stabilitate în Turcia. Rugați-vă pentru președintele Turciei, ca Dumnezeu să îl oprească în tot răul care îl face în țara lui și în vecinătate.

Sursa: Alfa Omega TV

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.