Forumul Dialogos cu Adrian Papahagi: „Cenzură, autocenzură și cenzură transcendentă”

Sâmbătă, 14 aprilie, echipa Forumul Dialogos vă invită la ultima sesiune din acest sezon cu Adrian Papahagi. Evenimentul aduce în dezbatere o temă pertinentă, de actualitate și aplicabilă pentru fiecare în parte:

„Cenzură, autocenzură și cenzură transcendentală: despre ce se cuvine și ce este interzis, de la Facerea lumii până azi” – de la Adam și Eva, Babel și Decalog până la cenzura corectitudinii politice de astăzi: cum ne eliberează interdicțiile lui Dumnezeu (care sunt în acord cu firea și menirea noastră) și cum ne înrobesc ideologiile totalitare.

Date biografice:

Adrian Papahagi este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”. Medievist, doctor în filologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne (2006), a fost elev străin al École Normale Supérieure și bursier al The Warburg Institute-Londra, Maison française d’Oxford și New Europe College-București.

Între 1999-2003, a predat la Sorbona și la Institutul Catolic din Paris. A publicat câteva zeci de studii de medievistică în periodice importante (Aevum, Scriptorium, Medium Aevum, Neuphilologische Mitteilungen), precum și la edituri prestigioase (Brepols, Palgrave-Macmillan, Presses de l’Université de Paris-Sorbonne…). Volume publicate: Boethiana mediaevalia, 2010; ABC-Darul creștin-democrației, 2012; Vocabularul cărții manuscrise (coord.), 2013; Wyrd: Ideea destinului în literatura engleză veche, 2014; Creștinul în cetate: Manual de supraviețuire, 2017.

S-a implicat în viața publică din România, sprijinind mai multe proiecte de reformă a Dreptei democratice și a fost consilier al ministrului Afacerilor Externe.

Forumul este găzduit de aceeași locație: Centrul de Afaceri Maris din str. Aurel Crișan, nr. 7A, Arad începând cu ora 10:00.

Nu pierdeți un invitat de marcă și un subiect actual, marca Forumul Dialogos.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine