Conferința de Apologetică: „Biserica în Era digitală, încotro?”

Cu toții cunoaștem zicala: „Cine nu cunoaște istoria este condamnat să-i repete greșelile”. Dar mai poate fi relevantă Biserica, născută mai bine de 2000 de ani în urmă, pentru vremurile noastre?

Care este locul și rolul Bisericii în era digitală? Care este rostul meu și al tău, ca membru al Bisericii, în lucrarea mai mare a Bisericii? Cum putem aplica învățăturile Domnului Isus și ale apostolilor în vremea de azi? Cum putem avea și noi un impact la fel de puternic asupra lumii noastre așa cum l-au avut apostolii și ucenicii lor asupra lumii în care au trăit? La aceste întrebări provocatoare, răspund vorbitorii dr. Livius Percy și Valer Monafu, în cadrul conferințelor de Apologetică cu tema: „Biserica în era digitală, încotro?” desfășurate în Republica Moldova.

Suntem chemați să scriem împreună capitolul „Secolul XXI” din istoria Bisericii. Pentru aceasta este necesară o privire în Scriptură și în istorie, ca să putem înțelege clar menirea și realizarea practică a acelei meniri. Vom condensa 2000 de ani de istorie în mai puțin de 2 ore – din perioada apostolică până la Reformă, și apoi de la Reformă până în zilele noastre. Din istoria sinuoasă a primelor două milenii vrem să tragem învățături pentru astăzi și mâine. Lucrarea Bisericii nu s-a încheiat încă! De-a lungul vremii s-au grăbit mulți să scrie epitaful Bisericii, dar Domnul Isus Cristos, Capul Bisericii, Și-a respectat cuvântul când a spus că „porțile locuinței morților nu o vor birui”.

Participanții vor fi provocați să examineze alături de invitați contextul specific al Bisericii în era digitală postmodernă și modul în care răspundem la provocările contemporane, indiferent dacă sunt de ordin teologic, sociologic, politic, filozofic sau de altă natură.

Despre vorbitori:

Dr. Livius T. Percy, este fondatorul proiectului Școala de Apologetică în Republica Moldova, președintele Societății Misionare Române și pastor al Bisericii Baptiste Române din Charlotte, NC, SUA. A studiat chimie la Univ. Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (B.S.) și la Univ. of Illinois în Chicago (Ph.D.). Studiază teologie și apologetică la Southern Evangelical Seminary, în Charlotte, NC. Este pasionat de lucrarea cu tinerii, pentru a-i echipa să fie bine fundamentați în crezul lor și dedicați în relația personală cu Dumnezeu.

Val Monafu este pastor de tineret la Biserica Baptistă Română din San Francisco, CA. A studiat filozofie la California State Univ., în Fullerton, CA, (B.A.) și teologie la Talbot School of Theology, Biola Univ., (M.Div.). Este preocupat de ucenicizarea și formarea spirituală a tinerilor, activ în lucrarea cu tinerii, ca păstor de tineret de aproape 15 ani. Un lider vizionar, a fost Președinte al Romanian Baptist Youth Association din cadrul Asociației Bisericilor Baptiste Române din SUA și Canada.

Nu pierdeți în perioada, 17-24 aprilie 2018, întâlnirile din cadrul Școlii de Apologetică cu Livius Percy și Valer Monafu. Pentru mai multe detalii despre locații, urmăriți evenimentul Facebook!

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine