Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Ne pregătim de o nouă zi de odihnă și slujire. În plin weekend când ne vedem de treburile casei sau petrecem timp cu prietenii, în închinare la biserică, haideți să nu uităm de cei prigoniți și sfâșiați în ghiarele celui rău pentru credința lor. Nu uitați, ei sunt răscumpărați cu Același sânge Sfânt, au Același Domn, dar nu și aceeași libertate!

Notați-vă această listă de motive de rugăciune pentru săptămâna ce ne stă în față și purtații în inimile voastre. Binecuvântații în rugăciune!

Duminică, 15 aprilie

Doamne Isuse, ne rugăm astăzi pentru „fetele Chibok” din Nigeria, răpite de la școală în noaptea de 14-15 aprilie 2014. Tu cunoști, Tată, încercarea pe care au suferit-o aceste fete, majoritatea creștine, când au fost forțate să se convertească la islam și să se căsătorească cu jihadiștii. Ne rugăm mai ales pentru cele 100 de fete care sunt încă în captivitate. Fii aproape de ele, vorbește-le în inimile lor, amintindu-le de iubirea Ta și de adevărul Cuvântului Tău. Ajută-le să se agațe de Tine ca de Mântuitorul, Domnul și Dumnezeul lor, în ciuda învățăturilor islamismului radical care le-au fost propovăduite în timpul ultimilor patru ani. Îți mulțumim că aproximativ 160 de fete au scăpat, au fost salvate sau eliberate; Te rugăm să le ajuți și pe ele, în timp ce se vindecă de traumele pe care le-au suferit.

Luni, 16 aprilie

Vă mulțumim pentru rugăciunile înălțate pentru cei trei fii și cele trei fiice ale prezbiterului unei biserici din satul Moskota, Camerun, răpit anul trecut în luna august, de luptătorii Boko Haram care le-au atacat satul și l-au ucis pe tatăl lor. Boko Haram a încercat să forțeze copiii (cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani) să se convertească la islam, dar ei au refuzat. Urmau să fie trimiși într-un lagăr pentru a fi transformați în sclavi, însă femeile care îi supravegheau au adormit, iar copiii au reușit să scape. Au petrecut patru zile ascunzându-se prin tufișuri și croindu-și drumul înapoi spre capitala regională, Maroua. Mama lor, Sarah, este atât de traumatizată încât nu se poate îngriji în mod corespunzător de ei, așa că biserica are grijă atât de mamă, cât și de copii. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru scăparea copiilor și cereți vindecare deplină pentru ei și mama lor.

Marți, 17 aprilie

La 15 decembrie 2017, parlamentarii din Bolivia au aprobat un nou cod penal, care poate face evanghelizarea o faptă penală, cu o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la doisprezece ani. Problema apare în articolul 88, care interzice orice încercare de a recruta oameni „pentru a fi parte din conflicte armate sau organizații religioase sau de cult”. Pe de altă parte, articolul 4 din Constituția boliviană acordă libertate religioasă tuturor. Rugați-vă ca libertatea religioasă, inclusiv libertatea de a vorbi altora despre credință, să fie afirmată clar în legea boliviană.

Miercuri, 18 aprilie

„Libertatea noastră religioasă” este noua campanie a Fondului Barnaba pentru libertatea religioasă în Occident, unde libertățile câștigate de-a lungul secolelor sunt acum amenințate. Rugați-vă ca mulți creștini să se implice, fie prin acțiune, fie rugăciune, fie prin ambele. Rugați-vă ca Australia, Noua Zeelandă și Marea Britanie să adopte legi pentru a proteja toate aspectele-cheie ale libertății religioase și ca acestea să nu fie reduse doar la „libertatea de închinare” (Pentru mai multe detalii, inclusiv petiția privind campania, mergeți la www.OurReligiousFreedom.org)

Joi, 19 aprilie

Fostul Ministru de stat pentru universități, Jo Johnson, a precizat în noiembrie 2017 că dorește să protejeze libertatea de exprimare în campusurile universitare. Libertatea de exprimare (și cu ea libertatea de a evangheliza) a fost amenințată de mișcarea „spații sigure”, prin care se căuta protejarea studenților pentru a nu auzi ceva ce i-ar putea jigni. Au existat totodată două cazuri recente de disciplinare a studenților pentru exprimarea credinței lor creștine tradiționale despre etica sexuală și despre sfințenia vieții; unul dintre aceștia a fost exmatriculat de la cursul său de masterat în asistența socială de la Universitatea Sheffield. Dl. Johnson a fost mutat de pe postul respectiv și are un portofoliu ministerial diferit; rugați-vă ca succesorul său, Sam Gyimah, să continue aceeași politică și să includă libertatea deplină de religie.

Vineri, 20 aprilie

Liderii bisericii austriece se bucură de o intervenție a lui Dumnezeu prin care 859 de solicitanți de azil s-au convertit la creștinism în Austria în 2017. Dar autoritățile, încercând să testeze autenticitatea acestor transformări, pun întrebări „absurd de dificile”, spun liderii bisericii. Acestea pot include chestiuni complicate despre doctrina Trinității sau data la care a fost hirotonisită prima femeie în Austria. Rugați-vă pentru acești frați și aceste surori ca, în fața unor astfel de întrebări, să fie puternici și curajoși și nu se teamă, ținând ferm la adevărul că oriunde vor merge, Domnul Dumnezeu nu-i va lăsa, nici nu-i va părăsi niciodată (Deuteronom 31:6). Cereți de la Dumnezeu mai multă înțelepciune pentru liderii bisericii care caută să-i ajute și să îi sprijine.

Sâmbătă, 21 aprilie

Creștinii din Belarus au fost arestați și amendați pentru că au cântat și au oferit cărți și reviste creștine trecătorilor la intrarea în piața din orașul Lepel, nord-estul țării. Lucrarea „Biblioteca stradală” a funcționat de mai mulți ani, fără ca autoritățile să perturbe activitatea. Rugați-vă pentru a se pune capăt acestei hărțuiri și cereți ca acțiunea Poliției împotriva creștinilor să creeze în localnici o dorință mai mare de a citi materialele creștine pe care ei le oferă. (Forum 18)

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine