Constituția Irlandei a salvat viața unui făt cărora medicii i-au prognozat doar 20 de săptămâni de viață 

Sinead McBreen from Knockbride, Co Cavan, with her daughter Grace (3).
– See Wayne O’Connor story

Amendamentul 8 din Constituția Irlandei a salvat viața fiicei mele de la avort. Dacă aș fi trăit într-o țară mai liberală, astăzi nu aveam bucuria de a da viață celui de-al 5-lea copil și nu aș fi putut cunoaște dragostea lui Grace, este declarația unei mame din Irlanda.

Sinead McBreen din Knockbride, Co Cavan, a spus că o serie de complicații rare în urmă cu trei ani, i-a determinat pe doctori să îi spună că fiica ei, Grace, are șanse foarte mici să ajungă la momentul nașterii.

Ea a spus, că dacă i s-ar fi spus lucrul acesta într-o țară cu legi mai liberale în privința avortului, ar fi simțit o presiune mai mare de a termina sarcina. Cu toate acestea, ea și-a continuat sarcina până la termen și Grace s-a născut „lovind și țipând”.

Doamna McBreen, asistentă medicală și mamă a cinci copii, era îsărcinată în luna a 3-a când a mers la un control și i s-a spus despre seria de complicații. La controalele următoare s-a descoperit că Grace suferea de higroma chistică și hydrops, afecțiuni care au condus la prea mult fluid în corp și umflături în jurul gâtului și organelor ei.

„Mi s-a spus că lichidul din jurul organelor lui Grace le-ar pune sub presiune și că în cele din urmă acestea i-ar provoca oprirea inimii. Grace s-a născut în noiembrie 2014. Ea trăiește cu sindromul Down, dar este un copil de trei ani fericit și sănătos. Ni se spusese că sarcina nu va dura mai mult de 20 de săptămâni. Devenise totul foarte apăsător. Doctorii nu spun niciodata că este vorba despre o anomalie fatală a fătului, deoarece acesta nu este un termen medical”, a spus doamna McBreen.

„Știu că dacă aș fi trăit într-o țară în care avortul ar fi fost complet disponibil, într-o situație ca atunci când am primit vestea despre Grace, ar fi fost prezentă așteptarea doctorilor de a termina sarcina. Cred că acest lucru se insinuează și acesta ar fi dus în viața mea la faptul de a nu fi astăzi împreună cu fiica mea. Sunt recunoscătoare că a fost protejată.

Constituția Irlandei afirmă dreptul la viață al celor nenăscuți, vizând dreptul egal la viață al mamei. Acesta garantează prin legile sale respectarea – și în măsura în care este posibil – să apere și să justifice acest drept.

Sursa: Irish Independent

Traducere de Gabriela August

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine