Pakistan: ucigași înarmaţi au deschis focul asupra unui grup de creștini

Teroriști înarmaţi au tras asupra unui grup de credincioşi în Pakistan, doi creştini au fost ucişi şi alţi opt răniţi.

Atacul, care a avut loc în oraşul Quetta, în Pakistan, vine într-o perioadă dificilă în care creştinii din Pakistan se confruntă cu o creştere a persecuţiei din partea islamiştilor, care devin tot mai violenți.

Atacul de azi a fost executat de către doi asasini ce au fugit pe o motocicletă, conform unor surse ale poliţiei locale.

Investigatorii au declarat că atacul s-a petrecut asupra unui grup de creştini care tocmai ieşiseră dintr-o biserică. Atacatorii au tras asupra creştinilor din grup, după care s-au îndepărtat în viteză.

Televiziunile din Pakistan au arătat imagini cu membri ai comunităţii creştine din Quetta, care au dat foc la cauciucuri în semn de protest faţă de violenţele la care sunt supuşi.

La spital, oamenii au început să plângă cu ţipete mari atunci când cele două trupuri ale creştinilor ucişi au fost aduse pe tărgi înfăşurate în cearceafuri albe.

Quetta este capitala regiunii Baluchistan, o zonă aflată la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan şi care este marcată de violenţă din partea grupărilor sunni islam care au legătură cu talibanii, Al-Qaeda şi gruparea teroristă ISIS.

În zona acţionează şi grupări insurgente, de origine balucă, care luptă împotriva autorităţii guvernului central.

ISIS şi-a creat o subdiviziune în Pakistan şi Afganistan în ultimii ani, prin recrutarea în principal a unor militanţi locali. Adepţii lor au revendicat câteva dintre ultimele atacuri ucigașe.

În luna Aprilie 2018 patru membri ai unei familii creştine au fost ucişi în Quetta, la o zi după sărbătoarea Paştelui, într-un atac la care poliţia a declarat că au fost vizaţi creştinii în mod specific.

În Decembrie 2017, doi atacatori sinucigaşi au năvălit într-o biserică din sud-vestul Pakistanului ucigând 10 persoane şi rănind alţi 56. Gruparea teroristă ISIS a revendicat ambele atacuri.

Coloseumul din Roma a fost luminat în roşu în luna februarie în semn de solidaritate cu creştinii persecutaţi, a fost amintită şi Asia Bibi, o credincioasă catolică care este condamnată la moarte încă din anul 2010, aşteptându-şi execuţia, pentru blasfemie împotriva islamului.

sursa: https://www.express.co.uk

Rugaţi-vă pentru creştinii din Pakistan. Nu este uşor să fii creştin nicăieri, Biblia spune că toţi cei care vor să trăiască cu evlavie pentru Hristos vor fi prigoniţi. (v. 2 Tim. 3:12). Însă pentru creştinii din cele mai multe ţări din Asia, în general, şi Pakistan în special, a fi creştin este echivalent cu o condamnare la moarte, doar că, întocmai ca şi în cazul Asiei Bibi, nu ştii când îţi vine rândul. Rugaţi-vă că Dumnezeu să mângâie familiile celor care au fost ucişi în atentate. Rugaţi-vă ca guvernul şi autorităţile să ia măsuri stricte împotriva islamiştilor care recurg la crime împotriva creştinilor.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine