Islamiștii pun la cale un alt „Marawi” în Filipine

Gruparea islamistă ce are legături cu Statul Islamic, care a ucis creștinii și a distrus bisericile când a capturat orașul Marawi pe insula Mindanao, în luna mai 2017, „își regrupează, recrutează și antrenează forțele pentru un alt atac”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei filipineze în 5 martie 2018.

Marawi tocmai a fost reocupat după un asediu de cinci luni, în timpul căruia creștinii au fost consemnați. Unii au fost uciși, în timp ce alții au fost răpiți, forțați să fabrice bombe sau folosiți ca scut uman, în timp ce femeile creștine au fost transformate în sclave sexuale. Amnesty International a raportat că aproape toți civilii uciși de militanții islamiști în timpul asediului asupra orașului Marawi erau creștini.

Grupările islamiste rebele din Mindanao s-au angajat într-o luptă pe termen lung împotriva guvernului. În 2014, guvernul a convenit un acord de pace cu rebelii, care au creat o regiune musulmană semi-independentă în Mindanao, dar satele creștine au continuat să fie vizate de militanți, chiar înainte de capturarea orașului Marawi.

Susțineți în rugăciune frații și surorile noastre creștine din sudul Filipinelor. Rugați-vă pentru vindecarea completă a cicatricilor fizice și psihice cu care au rămas aceștia în urma asediului asupra orașului Marawi și rugați-vă ca ei să-L cunoască pe Domnul ca pe o stâncă și un refugiu în fața răului (2 Samuel 22:3).

Mai multe detalii despre durerea creștinilor din Filipine și asediul orașului Marawi vedeți AICI!

Sursa: Fondul Barnabas

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.