Boko Haram ține captivă o fată creștină răpită în februarie 2018

Răpirea fetelor în Nigeria este o armă a terorii folosită de gruparea islamistă Boko Haram. Un nou ride al militanților a avut loc pe 19 februarie 2018, la liceul de stat cu profilul Științe și Tehnică din orașul Daptchi, situat la nord-estul Nigeriei. 70 de fete au fost eliberate pe 21 martie și întoarse în orașul Daptchi. O fată creștină a rămas în captivitate pentru a refuzat să se convertească la islam, raportează Fondul Barnabas.

„Nu știu de ce ne-au adus înapoi, dar au spus că datorită faptului că suntem copii ai musulmanilor. O fată încă este cu ei pentru că este creștină”, a declarat jurnaliștilor una dintre fetele eliberate. Fata creștină se presupune că este Leah Sherubu, de 15 ani. Tatăl ei i-a lăudat credincioșia, declarând: „Sunt recunoscător lui Dumnezeu că fiica mea a refuzat să se convertească”.

Boko Haram a efectuat anterior răpiri ale elevilor, inclusiv în Chibok, în aprilie 2014. Deși multe dintre „fetele din Chibok” au fost eliberate, peste 100 se crede că sunt încă ținute captive de Boko Haram. Cele care au fost eliberate au declarat că, în timpul captivității, au fost convertite forțat la islam și căsătorite cu militanți islamiști.

Uniți-vă în rugăciune cu frații și surorile noastre nigeriene pentru a-L chema pe Domnul în ajutorul lui Leah. Rugați-vă pentru eliberarea ei și cereți ca, în ciuda circumstanțelor îngrozitoare, ea să știe că nimic nu o poate despărți de dragostea lui Cristos (Romani 8:35). Rugați-vă și pentru părinții fetelor din Chibok care sunt încă ținute în captivitate, mai ales că pe 14 aprilie se împlinesc patru ani de la răpirea lor.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine