53 de biserici au primit autorizație de funcționare din partea guvernului Egiptean

O comisie specială înființată pentru a revizui cererile de înregistrare a bisericilor a legalizat statutul a 53 biserici egiptene și a clădirilor aferente, pe 26 februarie 2018.

În 2016, Parlamentul egiptean a votat pentru a elimina restricțiile din perioada otomană privind construcția de biserici. Comitetul creat pentru a examina cererile din mai multe biserici preexistente nu s-a întâlnit până în octombrie 2017 – restricțiile anterioare au făcut înregistrarea atât de dificilă, încât multe congregații nu aveau altă opțiune decât să se închine ilegal în clădiri neautorizate.

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru rugăciunile ascultate, anume că guvernul egiptean a acționat în vederea legalizării locașurilor creștine de cult, și mulțumiți-I că, în ianuarie 2018, guvernul a anunțat că creștinilor li se va permite să organizeze întruniri în clădiri fără autorizație, până la recunoașterea lor oficială ca locuri de închinare. Rugați-vă ca legalitatea să fie acordată și miilor de biserici care încă așteaptă autorizațiile și cereți ca, pe termen lung, legea să fie schimbată, astfel încât creștinii egipteni să se poată întâlni liber pentru a se închina fără a fi nevoie de înregistrare.

Sursa: Fondul Barnabas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.