Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 22 aprilie

Doamne, Îți mulțumim pentru darul prețios al Cuvântului tău scris, care ne învață să răbdăm și ne aduce încurajare și speranță. Ne rugăm astăzi pentru miile de creștini persecutați din Asia de sud-est care și-au părăsit locuințele din cauza persecuției violente, deseori neavând cu ei nimic altceva decât hainele pe care le purtau, trăind în lagăre timp de ani de zile, fără a vedea măcar o Biblie. Îți mulțumim că acum ai făcut posibil ca Biblia să ajungă în siguranță în lagăre, chiar dacă după un proces lung și complicat; Te slăvim pentru bucuria pe care o aduce creștinilor de acolo. Fie ca credința lor să fie întărită zilnic pe măsură ce ei citesc Cuvântul Tău. Cerem acest lucru în Numele Domnului Isus Cristos. (Romani 15:4)

Luni, 23 aprilie

Liderii islamiști din Indonezia le-au cerut musulmanilor să voteze la alegeri numai pentru musulmani, „care pot să apere islamul și să se asigure că sunt aplicate învățăturile islamice”. Totul a pornit de la alegerea în funcția de guvernator al capitalei Jakarta a unui creștin cunoscut sub numele de Ahok. El este acum în închisoare pentru blasfemie, după ce a susținut că Coranul nu învață că musulmanii trebuie să fie conduși numai de musulmani. În luna iunie a acestui an sunt programate alegeri provinciale, districtuale și municipale în Indonezia, și alegerile prezidențiale în 2019. Rugați-vă ca musulmanii indonezieni să se întoarcă la atitudinea de acum 20 de ani, când creștinii și musulmanii trăiau împreună în armonie ca fiind egali, și să voteze acum pentru cei care promovează o astfel de egalitate.

Marți, 24 aprilie

Astăzi este ziua în care armenii își amintesc de teribilul genocid, care a durat câțiva ani, atingând punctul culminant în 1915. Milioane de creștini armeni, asirieni, greci și sirieni au fost masacrați sau au murit de foame, deoarece au fost forțați să străbată Orientul Mijlociu. Mulți s-au stabilit în Siria, unde au fost primiți și protejați. Dar astăzi, prezența creștină în regiune este amenințată din nou, în primul rând din cauza violenței din partea Statului Islamic și a grupărilor similare, iar în al doilea rând din cauza ostilității anti-creștine în rândul localnicilor musulmani pe care Statul Islamic a creat-o și a lăsat-o ca moștenire, chiar și după ce a fost învins în plan militar.

Miercuri, 25 aprilie

Un lider creștin din Basra, Irak, a afirmat că majoritatea musulmanilor din orașul său îi consideră pe creștini egali, „cu demnitate și respect”. Dar, a adăugat el, „există fanatici care spun cu voce tare în moschei că suntem blasfemiatori … fii ai porcilor și a maimuțelor” și a vorbit apoi despre pericolul ca creștinii irakieni să devină victime ale „jafurilor, violurilor, torturilor și crimelor”. Rugați-vă Domnului, Dumnezeului întregii omeniri, ca El să schimbe inimile și atitudinile acestor musulmani extremiști minoritari. Mulți creștini irakieni strămutați consideră că este imposibil ca ei să se întoarcă vreodată în casele lor, din cauza atitudinii unor musulmani, dar rugați-vă ca ei să găsească speranță în cuvintele Domnului rostite cu mult timp în urmă, când aducea o schimbare dramatică în zona care este acum Irakul: „Este ceva greu pentru mine?” (Ieremia 32:26)

Joi,  26 aprilie

Soția unui pastor iranian condamnat la zece ani de închisoare a fost condamnată și ea la cinci ani. Shamiram Isavi Khabizeh a fost condamnată la 6 ianuarie pentru că „a acționat împotriva siguranței naționale și împotriva regimului prin organizarea de grupuri mici, participarea la un seminar în străinătate și prin îndemnarea conducătorilor bisericii și a pastorilor să acționeze ca spioni.” Soțul ei, Victor Bet Tamraz, a fost găsit vinovat de fapte similare, iar fiul lor a fost, de asemenea, acuzat. Acuzații de această natură sunt adesea făcute împotriva creștinilor iranieni care pur și simplu se angajează în slujire, mai ales dacă au legături cu creștini din afara țării. Rugați-vă pentru Shamiram și Victor, în timp ce aceștia îndură încarcerarea în închisorile Iranului, și cereți ca ei să fie puternici și plini de curaj, punându-și speranța în Domnul (Psalmul 31:24), iar mărturia lor plină de îndrăzneală pentru Cristos să îi atragă la credința în El pe cei pe care îi întâlnesc în închisoare.

Vineri, 27 aprilie

„În fiecare zi, cu o inimă greoaie și un sentiment de deznădejde, patru dintre noi – eu, soția mea, cei doi fii ai noștri – ne trezeam dimineața devreme, pe la ora 4, și mergeam la lucru [făcând cărămizi]. Obișnuiam să ne rugăm lui Dumnezeu să ne scoată din mizeria noastră. Ne era rușine de cine eram.” Sadeeq, Zubeda și familia lor erau „muncitori îndatorați”, legați de munca la cuptorul de cărămidă la care lucrau din cauza datoriilor în care au intrat în momente de criză în familie, când au fost nevoiți să împrumute bani de la angajatorul lor. La fel ca mulți alți muncitori creștini din Pakistan, nu au reușit niciodată să-și plătească datoriile, iar dobânzile au fost scăzute constant din salariile lor și așa mici, astfel încât nu și-au mai putut permite să-și trimită copiii la școală. Familia lui Sadeeq este una dintre cele 120 de familii creștine aflate în această situație, dar acum ei sunt liberi din robia lor, deoarece datoriile le-au fost plătite de Fondul Barnaba. La început, lui Sadeeq nu îi venea să creadă ce se întâmplă, dar „supraveghetorul ne-a luat banii și ne-a dat chitanța. Acea zi a fost momentul cel mai miraculos și plin de bucurie din viața mea și a familiei mele. M-am întors acasă, am stat împreună cu familia și l-am mulțumit lui Dumnezeu.” Lăudați-L pe Dumnezeu pentru binecuvântarea Lui, pentru călăuzirea Lui în acest proiect și rugați-vă ca mai multe familii să poată fi eliberate.

Sâmbătă, 28 aprilie

Continuați să o purtați în rugăciune pe Aasia Bibi, o mamă creștină pakistaneză condamnată, în 2010, la moarte pentru „blasfemie”. Ea este închisă de mai bine de 8 ani, mult timp izolată într-o celulă, pentru a o proteja de posibile agresiuni din partea prizonierilor musulmani . Ea așteaptă audierea la Curtea Supremă, însă aceasta a fost amânată în repetate rânduri. Totuși, ea se ține tare, iar familia ei o vizitează în fiecare lună. Membrii familiei stau mai mult ascunși, deoarece, fiind rude apropiate ale unui „blasfemiator”, ar putea fi uciși. În timp ce vă rugați pentru Aasia, soțul ei și copiii ei, aduceți-i înaintea Domnului și pe avocații creștini care o reprezintă, cerând să aibă înțelepciune și favoare din partea lui Dumnezeu în lucrarea lor și să fie păziți de rău și de atacuri din partea islamiștilor zeloși, care cred că sunt plăcuți lui Allah dacă fac rău celor care au legături cu „blasfemiatorii”.

Sursa: Fondul Barnabas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.