STOP divorț în cea mai fericită țară din lume!

Danemarca este clasată ca fiind una dintre cele mai fericite țări din lume. De asemenea este și țara cu cea mai mare rată de divorț din Europa de Vest: aproape jumătate din toate căsătoriile s-au încheiat prin divorț începând din anul 2017.

Paradoxal, cum poate cea mai fericită țară din lume să înregistreze cea mai mare rată de divorț? Statul danez a decis să schimbe regulile. În prezent, cuplurile din Danemarca pot completa un formular pe internet, plătesc o taxă de 60 de dolari și pot obține astfel un divorț în mai puțin de o săptămână. Noile reglementări privind divorțul vor intra însă în vigoare anul viitor. Acestea vor impune cuplurilor care au copii să treacă printr-o perioadă de „reflecție” de trei luni și să participe la consiliere gratuită înainte ca divorțul să fie definitivat.

Unul din motivele pentru care rata de divorț este așa de înaltă în Danemarca este procesul de divorț extrem de ușor. The New York Times au raportat faptul că cei căsătoriți pot completa un formular online, apoi trebuie să plăteasca 60 de dolari și pot astfel obține divorțul în mai puțin de o săptămână.

Cuplurilor care au copii și doresc să divorțeze li se va cere să aștepte timp o perioadă de „reflecție” de trei luni și să participe la consiliere gratuită înainte de a li se acorda divorțul. Scopul este de a proteja copiii, care la rândul lor vor fi consiliați în acest timp.

În ceea ce privește cuplurile fără copii – și în cazurile de abuz – un divorț mai rapid va fi încă posibil.

Katrhyn Smerling, un psihoterapeut din New York, care ajută cupluri care trec prin divorț, a declarat pentru Business Insider, că procesul actual de divorț al Danemarcei este „absolut dăunător stării de bine și sănătății emoționale. De cealaltă parte, ideea unei perioade de trei luni pentru reflectare este de fapt o idee minunată mai ales când sunt copii implicați. Căsătoria și familia nu sunt de unică folosință. Ai nevoie de timp să te gândești cum vei proceda cu copiii, cum le vei spune copiilor, cum vor trăi aceștia cu ambii părinți, dacă ei vor divorța”, a adăugat Smerling.

Divorțul în Statele Unite ale Americii este adesea mult mai complicat. În SUA, divorțul este de obicei un proces mult mai lung și mult mai costisitor. Taxa medie pentru înaintarea divorțului este de 215 dolari, iar taxa pentru un avocat de divorț este de 10 180 de dolari.

Smerling a mai spus, că cunoaște cazuri ale unor cupluri care au început procesul de divorț cu mai mult de cinci ani în urmă, fiind împiedicați de lucruri cum ar fi date pentru prezentarea în instanță, care sunt mereu amânate.

Totuși, precum a raportat Louis Baragona pentru INSIDER, celebra avocată de divorț Laura Wasser a lansat recent o pagină web care oferă posibilitatea cuplurilor să divorțeze online. Această pagina este disponibilă numai pentru California și New York și costurile unui proces pornesc de la 750 de dolari.

Smerling a spus în privința divorțului că este foarte diferit pentru cuplurile cu copii și cele care nu au copii. Ea a spus că este foarte ușor să spui la revedere și să nu mai vezi o persoană niciodată.

Traducere de Gabriela August

Sursa: Bussines Insider.uk

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine