NIGER Un creștin a fost obligat să se convertească la islam pentru a-și putea îngropa fiul

Abdou este un creștin din Niger, care a cunoscut pe Domnul Isus ca mântuitor, iar acum este persecutat de comunitatea din satul natal ca să se întoarcă la islam, relatează Porți Deschise România.

Timp de trei ani, Abdou a lucrat pentru o familie creștină. El a crescut ca musulman, dar datorită angajatorului său, el a cunoscut pe Isus și a decis să-l urmeze, la fel soția și fiica sa de 12 ani, Tchima. Când Abdou s-a întors în satul său îndepărtat, viața lui a devenit extrem de dificilă, deoarece sătenii au făcut totul pentru ca să întoarcă familia la islam.

Pentru a o proteja de căsătoria cu un musulman, Abdou și-a trimis fiica la o mătușă într-o regiune cu o populație creștină mai mare. Dar aici, a fost violată și a rămas însărcinată. A fost o așa rușine pentru părinții ei adoptivi încât au căsătorit-o cu un musulman care a promis că va avea grijă de Tchima și copilul său. Dar soțul ei i-a furat banii și a părăsit-o. Traumatizată și deprimată, tânăra femeie s-a întors în sfârșit la părinții ei.

La începutul acestui an, fiul lui Abdou, în vârstă de patru ani, a murit de malarie. După obiceiul regiunii, Abdou a vrut să-l îngroape în aceeași zi. Funerarele sunt un eveniment social important și de obicei mulți oameni se adună pentru a plânge cu familia afectată. Dar cazul lui Abdou era diferit: i-a fost interzis să-și îngroape fiul dacă nu se întorcea la islam. Soția lui a încercat să-l descurajeze, dar Abdou nu vedea o altă soluție. El a acceptat condiția pentru a-și îngropa fiul.

Soția lui totuși a perseverat în noua sa credință. Abdou a fost mișcat. La scurt timp după aceea, el s-a pocăit și s-a întors la Isus. „Vrem să facem un nou început cu Domnul. Dorința noastră cea mai sinceră este de a înțelege mai bine Cuvântul lui Dumnezeu și de a ne încrede pe deplin în Isus”, a mărturisit Abdou.

Deși libertatea religioasă este garantată în mod oficial în Niger, exemplul lui Abdou arată că persecuția creștinilor este foarte reală. Mulți creștini sunt supuși unei mari presiuni în viața lor de zi cu zi și nu știu cum să facă față persecuției. Porți Deschise organizează și predă seminare cu bazele biblice pentru a se menține fermi. Proiectele noastre sunt concepute pentru a le oferi, de asemenea, o bază economică.

Chiar dacă Niger nu apare în Indexul mondial al persecuției din 2018, creștinii sunt persecutați din cauza credinței lor în Isus. Acesta este motivul pentru care aceasta țară se află sub monitorizarea Porților Deschise.

PS: Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să purtați pe mâini de rugăciune această familie și această țară. Rugați-vă pentru protecția lor fizică, emoțională și spirituală. Rugați-vă să rămână biruitori indiferent de situație și mărturia lor să răspândească Împărăția Evangheliei în inimile musulmanilor radicali.

Sursa: Porți Deschise România

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine