Guvernul din China a blocat vânzările de Biblii online

China – Vânzările online de Biblii au fost blocate, în încercarea guvernului de a intensifica controlul religios

Creștinii chinezi raportează că Bibliile, deja interzise în librării, dispar acum și de pe site-urile web ale comercianților online. Amazon și JD.com spun că au fost avertizați cu privire la vânzarea de Biblii, acestea fiind considerate „publicații ilegale”.

Căutările online pentru cuvântul „Biblie” au scăzut la zero de la 1 aprilie, potrivit surselor locale de știri, crescând temerile legate de o creștere a cenzurării internetului, fapt care vizează libertatea religioasă.

Aceste lucruri se petrec în urma emiterii unor propuneri legislative privitoare la religie, prin care se încearcă reinterpretarea creștinismului și interpretarea selectivă a Scripturii.

Publicarea și distribuirea de Biblii a fost permisă în China de la începutul anilor 1980, ca urmare a încheierii Revoluției Culturale, dar numai pentru „distribuția internă”, în librăriile bisericești, pentru a fi achiziționate de către membrii bisericilor recunoscute de stat. De-a lungul timpului, alte librării și librării online au început să vândă Biblii, iar autoritățile luau măsuri împotriva librăriilor publice, dar acum se pare că au în vizor și librăriile online.

Guvernul comunist chinez recunoaște oficial existența a circa 22 de milioane de creștini, deși numărul real se poate ridica la 100 de milioane. Credincioșii se confruntă cu restricții severe, inclusiv în ce privește literatura creștină și site-urile web, iar cei care fac parte din congregații neînregistrate riscă să fie arestați, torturați și încarcerați.

Purtați în rugăciune frații și surorile creștine din China. Amintiți-i pe toți cei care sunt flămânzi după Cuvântul lui Dumnezeu, cărora li se refuză accesul la o Biblie datorită restricțiilor impuse. Rugați-vă ca credința lor să crească, în ciuda greutăților, și cereți ca blocarea vânzărilor de Biblii online să ia sfârșit, astfel încât Cuvântul lui Dumnezeu să fie disponibil celor care îl caută.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.