Fondatorul Open Doors a împlinit 90 de ani

Pe 11 mai 2018 fratele Andrew, fondatorul organizației Open Doors care ajută creștinii persecutați, a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani. Cel cunoscut ca fiind „contrabandistul lui Dumnezeu” s-a întors recent dintr-o călătorie într-o țară care este foarte aproape de inima lui, Pakistan, cu acelaşi mesaj cu care a fost acolo acum mulţi ani: „Nu uitaţi că suntem aici ca să împlinim Cuvântul lui Dumnezeu”.

Acesta este mesajul care l-a motivat pe fratele Andrew încă de la început, acum 63 de ani, atunci când a descoperit biserica persecutată.

În Pakistan el a avut mai multe întâlniri cu credincioşii în Hristos. Într-unul din aceste momente el a fost martor la o scenă în care un copil a primit o Biblie.

„Am revenit în aceste locuri minunate şi mă uit la fețele voastre zâmbitoare. Zâmbim pentru că suntem cu toţii aici pentru acelaşi motiv: suntem împreună pe aceeaşi cale. Avem cu noi Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare clipă? Mă bucur că acest copil poate citi Biblia. Vreau ca Biblia să ajungă în mâinile cât mai multora şi să învăţaţi pe mulţi să o citească. Nu vă opriţi.”

Misiunea fratelui Andrew a fost întotdeauna aceea de a încuraja biserica locală.

„Suntem osteniţi, vânaţi şi trecem prin suferinţă,” a declarat un lider creştin pakistanez. „Eram cu toţii nerăbdători să ne întânim cu el. Când îl vedem pe fratele Andrew ştim că nu suntem uitaţi. Simţim iubirea Trupului lui Hristos, pe care el ne-o aduce.”

Călătoria fratelui Andrew a venit la câteva săptămâni după ce iubita sa soţie, Corry, a trecut la Domnul. „Creştinii din Pakistan îşi vor aduce mereu aminte de ea ca o femeie vitează, plină de credinţă, întotdeauna purtând în rugăciune ţările persecutate precum Pakistanul,” a mai adăugat pastorul pakistanez.

O voce pentru biserica din Pakistan

Fratele Andrew a luat parte la o ceremonie emoţionantă de deschidere a bisericii, Sfântul Ştefan Martirul. Un pastor pakistanez explică importanţa numelui – o amintire a violenţei şi  a vărsărilor de sânge la care credincioşii pakistanezi au fost supuşi în ultimii ani.

„Această capelă ne aduce aminte de chemarea de a ne da viaţa pentru Isus aşa cum a făcut-o şi Ştefan – primul martir al bisericii – şi toţi ceilalţi martiri de atunci şi până azi.”

Fratele Andrew a condus ceremonia de inaugurare – fiind urmat de membrii familiilor creştinilor pakistanezi care au fost ucişi pentru credinţă, precum şi de supravieţuitori ai unor atacuri împotriva creştinilor.

„Fiica mea şi cu mine suntem atât de bucuroşi să fim împreună cu voi,” le-a spus Andrew celor prezenţi. „Vrem să vedem ce face Domnul în Pakistan. Ştim că şi Diavolul este la lucru, însă noi vrem să sărbătorim ceea ce face Domnul Isus Hristos. Vă simţim durerea. Şi când ne vom întoarce în Europa, vom povesti suferinţele pe care le înduraţi.”

Uitându-se la clădirea pe care au inaugurat-o, fratele Andrew a adăugat: „Nu faptul că sunt tot mai multe clădiri ca acestea e important. Ceea ce contează este ca prezenţa lui Isus Hristos să fie întotdeauna între voi.”

O credincioasă care a fost prezentă a mărturisit: „Dumnezeu a lucrat în viaţa fratelui Andrew şi în viaţa oamenilor de aici. Vedem cum El a adus la îndeplinire o viziune, un izvor prin care apa vie curge către popoare. Mesajul fratelui Andrew este înrădăcinat în Cuvântul lui Dumnezeu şi este o încurajare pentru o comunitate atât de încercată cum este a noastră.”

Un alt credincios a declarat: „Fratele Andrew a stat în mijlocul nostru cu multă bucurie, speranţă şi curaj şi ne-a vorbit despre slujire. El vrea să fie vocea noastră şi să provoace biserica din ţara sa natală să îşi ia în serios responsabilitatea de a ajuta biserica persecutată şi de a fi conştienţi de existenţa fraţilor în Hristos care sunt în suferinţă. Suntem cu toţii parte al aceluiaşi Trup. El încurajează pe fiecare să fie parte din marea mulţime care înalță rugăciuni, rugăciuni  ce acoperă ca o pătură nu doar Pakistanul, ci toate naţiunile.”

O viziune pentru următorii 50 de ani

În timpul vizitei sale, fratele Andrew a aflat mai multe detalii despre situaţia sclavilor  moderni din Pakistan, mulţi dintre aceştia fiind creştini, care sunt forţaţi să lucreze la cuptoarele de ars cărămidă. Creştinii din Pakistan au dezvoltat mai multe lucrări prin care sunt oferite oportunităţi pentru educaţie –inclusiv învăţarea unei meserii – şi găsirea unui loc de muncă, prin care biserica locală oferă ajutor pentru credincioşi. Aceste iniţiative sunt însă extrem de dificil de realizat, sunt multe provocări şi pericole pentru biserică.

Fratele Andrew a binecuvântat mai mulţi studenţi, pe unii dintre ei i-a întâlnit şi în timpul unei vizite făcute cu ani în urmă, şi care acum au finalizat cursurile de alfabetizare şi erau capabili să scrie şi să citească. El şi-a amintit cum, atunci când i-a întâlnit pentru prima dată, i-a avertizat şi i-a încurajat să fie pregătiţi pentru că va fi multă persecuţie care va veni peste ei. Acum, după mulţi ani, el a aflat cum mulţi dintre aceşti studenţi au suferit violențe şi brutalități din partea extremiştilor islamici.

Unul dintre credincioşi a descris momentul solemn în care fratele Andrew a reflectat asupra cuvintelor Domnului Isus din Ioan 15:13: „Nu există dragoste mai mare decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.”

„Aceasta este calea spre o dragoste mai mare, calea pe care ne-a chemat Isus să mergem. Pentru noi –familia fratelui Andrew din Pakistan – el rămâne vocea lui Dumnezeu care ne cheamă să mergem, să ne asumăm riscuri şi să ne iubim aproapele în mod sincer. Dumnezeu nu încetează să amintească bisericii din Pakistan să stea fermă în credinţă, să proclame adevărul şi să fie o prezenţă vibrantă în piesajul creştin din Sud-Estul Asiei, neclintită în menirea ei de a aduce mângâierea lui Hristos pentru oamenii lui Dumnezeu, să trezească, să întărească şi să restaureze.”

La plecare, salutul fratelui Andrew a adus lacrimi în ochii celor prezenţi.

„La revedere frate Andrew,” i-a spus unul dintre credincioşii prezenţi, printre lacrimi. „Până când ne vom revedea şi ne vom bucura de ceea ce va face Dumnezeu în următorii 50 de ani.”

Înainte de a se despărţi de credincioşii din Pakistan, fratele Andrew le-a reamintit: „Să nu uitaţi că cel mai important lucru este Cuvântul. Dacă Biblia este importantă pentru noi, atunci şi Cel care ne-a lăsat-o este important şi noi trebuie să-l ascultăm. Ascultaţi de El. Fiţi prezenţa lui Hristos în Pakistan!”

Sursa: OpenDoors USA

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.