BreakingNews: Trei bombe au explodat în preajma bisericilor creştine din Surabaya, Indonezia

Surabaya, cel de-al doilea oraş ca mărime din Indonezia cu o populaţie preponderent creştină a fost zguduit de un atac cu trei bombe în această dimineaţă. Atacurile au avut loc în jurul orei 07:30, ora locală, la doar câteva minute dinstanţă unul de altul şi au afectat trei biserici creştine. Atacurile sau soldat cu 9 morţi şi 40 de răniţi, relatează The Guardian.

Poliţia a dat ordin ca toate bisericile creştine să fie închise, iar un mare Festival Culinar a fost anulat.

„Au fost trei atacuri asupra a trei biserici. Una dintre ele este clădirea bisericii catolice „Santa Maria”, iar a doua este clădirea unei biserici penticostale. Sunt 10 morţi şi peste 40 de răniţi. Există o singură locaţie în care nu putem intra. La o oră după atacuri poliţia a reuşit să elimine o bombă încă activă, de aceea oraşul a fost zguduit de sunetul unei noi explozii”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Java de Est, Frans Barung Mangera.

Potrivit lui Wawan Purwanto, directorul pentru comunicare al Agenţiei de Informaţii din Indonezia, gruparea locală Jemaah Ansharut Daulah (JAD), o umbrelă a Statului Islamic, se face responsabilă de atacurile din această dimineaţă.

„Atacurile asupra bisericilor vin la 36 de ore distanţă de la o confruntare între militanţii a două grupări extremiste în închisoarea de la periferia capitalei Jakarta. Unul din ostatici a  murit în urma confruntării, ceea ce a generat aceste atacuri publice. Cu siguranţă ţinta primară au fost autorităţile de securitate, dar pentru că obiectivele de securitate au fost blocate, extremiştii au găsit alternative – bisericile”, a explicat Wawan Purwanto.

Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, este capitala provinciei Java de Est sau Java Timur, situată pe vârful de Nord-Est a Insulei Java. Majoritatea populaţiei de 136 milioane de locuitori este alcătuită din etnici maduri, chinezi, arabi şi evrei.

Oraşul portuar, Surabaya este parte din Insula Java, cea mai dens populată insulă din lume, cunoscută drept a 13-a insulă ca mărime de pe planetă şi a cincea ca mărime în Indonezia. 57% din populaţia Indoneziei locuieşte pe Insula Java.

Echipa ŞtiriCreştine.ro vă provoacă să purtaţi azi această ţară în rugăciune. Rugaţi-vă pentru creştinii din Surabaya, care azi sunt ameninţaţi şi nu vor avea parte de bucuria şi părtăşia în bisericile lor. Rugaţi-vă pentru vindecarea celor răniţi. Rugaţi-vă pentru familiile celor 9 morţi, ca inimile lor să fie mângâiate de speranţa că într-o zi ne vom revedea în slavă. Rugaţi-vă pentru poliţia locală să aibă priceperea de a stopa acest rău înainte ca să se mai producă alte atacuri. Rugaţi-vă pentru slujitorii din Indonezia să aibă priceperea, puterea şi înţelepciunea de a fi mângâiere în aceste momente dificile pentru comunitatea creştină din Surabaya, Java Timur, Indonezia. Rugaţi-vă şi pentru cei care au săvârşit acest rău ca ei să descopere dragostea şi iertarea Domnului Isus.

Mai multe ştiri despre Indonezia vedeţi AICI!

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine