Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 13 mai

Tată ceresc, ne rugăm astăzi pentru fetele și femeile creștine care trăiesc într-un context al marginalizării, sărăciei și persecuției. Tu cunoști vulnerabilitatea și suferința lor, faptul că sunt disprețuite pentru că sunt creștine și disprețuite pentru că sunt femei. Fie ca ele să se bucure știind că Tu le protejezi zi de zi, că în Tine au un refugiu sigur și că stau în brațele Tale. Fie ca ele să știe că sunt iubite și prețuite de Mântuitorul lor, care, după învierea Sa, S-a descoperit mai întâi unui grup de femei. Cerem aceste lucruri în Numele lui Isus. (Deuteronom 33:27)

Luni, 14 mai

O creștină pakistaneză analfabetă în vârstă de 12 ani a fost răpită și forțată să se căsătorească cu un bărbat musulman. Dar, la 8 februarie, Înalta Curte de la Islamabad a decis ca ea să se întoarcă la părinții ei. Judecătorul Siddiqui a scris în decizia sa că nu era convins că fata a îmbrățișat islamul din proprie voință și a trimis Poliția să investigheze mai pe îndelete răpirea ei. Astfel de răpiri ale fetelor creștine și hinduse, cu convertire forțată și căsătorire forțată, se întâmplă foarte des în Pakistan, dar foarte rar autoritățile privesc asemenea situații din punctul de vedere al părinților. Rugați-vă ca dorința judecătorului Siddiqui, ca toți să fie egali în fața legii, să poată fi îmbrățișată de Poliție și de sistemul judiciar din Pakistan.

Marți, 15 mai

Mâine este prima zi a Ramadanului, luna postului islamic. Acesta este un moment în care musulmanii încearcă să se apropie de Allah prin diferite discipline de rugăciune și post. Din păcate acesta este, totodată, un moment în care musulmanii radicali încearcă uneori să-și demonstreze devotamentul față de Allah prin atacuri comise asupra nemusulmanilor. Rugați-vă în mod special în următoarele 30 de zile pentru protecția creștinilor și a altor minorități nemusulmane care trăiesc în contexte majoritar musulmane. Cereți ca musulmanii zeloși care caută cu adevărat o relație cu Dumnezeu să Îl găsească pe Domnul Isus Cristos.

Miercuri, 16 mai

În 3 februarie a fost o sărbătoare plină de bucurie, deoarece serviciul de comuniune a fost ținut în ruinele unei biserici din orașul sirian Deir al-Zor, acesta fiind primul serviciu care a avut loc de la eliberarea majorității orașului de sub controlul militanților Statului Islamic, în septembrie 2017. În plus, regiunea Deir al-Zor a fost ultima oprire pentru sute de mii de armeni și alți creștini care au fost forțați să se deplaseze în acel loc, venind dinspre Turcia, în timpul genocidului condus de otomani care a avut loc cu un secol în urmă. Mulțimi de oameni au murit sau au fost omorâți pe drum, iar mulți dintre cei care au reușit să parcurgă acel „marș al morții”, având ca destinație Deir al-Zor, au murit la scurt timp. Se presupune că aproape 300.000 de oameni au fost masacrați acolo numai în 1916. Copiii au fost arși sau înecați în masă. Supraviețuitorii spun că șeful Poliției din Deir al-Zor a legat laolaltă 2.000 de orfani armeni și i-a aruncat în râul Eufrat, pe 24 octombrie în același an. Rugați-vă ca creștinii din Deir al-Zor (numărul lor fiind estimat la 3.000 înainte de începerea războiului civil din 2011) să fie plini de pacea Domnului Isus și să fie încurajați de gândul că El a biruit lumea (Ioan 16:33).

Joi, 17 mai

Miliția kurdă din nord-estul Siriei răpește creștini ca să-i folosească drept militari în luptele împotriva Turciei. În 19 ianuarie, șapte creștini au fost răpiți din apropierea orașului Qamishli de forțele de securitate kurde. După negocieri, șase dintre cei șapte au fost eliberați, dar, la momentul redactării, încă a rămas necunoscut locul în care se află Saliba (în vârstă de 20 de ani). La 31 ianuarie au fost răpiți și doi studenți creștini care mergeau să își dea un examen. Negociatorul creștin care a contribuit la eliberarea majorității grupului răpit la 19 ianuarie a declarat că recrutarea forțată a tinerilor creștini face parte dintr-o tehnică de intimidare a forțelor kurde care „doresc să ne abandonăm patria, ca să profite ei de mai multe proprietăți și terenuri”. Rugați-vă pentru eliberarea lui Saliba (al cărui nume înseamnă „cruce”) și pentru toți ceilalți creștini răpiți din nord-estul Siriei.

Vineri, 18 mai

Miliția kurdă YPG din nord-estul Siriei a scris cu graffitti pe clădirile aflate în proprietatea creștinilor, marcându-le astfel pentru confiscare. Acest lucru amintește de modul în care Statul Islamic a însemnat cu sloganuri și semne casele și afacerile creștine din nordul Irakului în 2014, înainte de a le confisca. În această parte a Siriei, creștinii, fiind pașnici, au fost priviți ca un grup-tampon între arabi și kurzi, care sunt ostili unii față de ceilalți. Cereți-I Tatălui nostru ceresc să-Și binecuvânteze fiii și fiicele din nord-estul Siriei, pentru ca ei să poată continua să fie factori de menținere a păcii în comunitățile lor locale, în ciuda acestor provocări. (Matei 5:9)

Sâmbătă, 19 mai

Un tribunal din Egipt i-a aplicat o amendă de 360.000 de lire egiptene (14.600 de lire sterline, 20.400 de dolari sau 16.600 de euro) unui creștin care deținea o clădire care nu a fost autorizată drept biserică, unde credincioșii se întâlneau la închinare de mulți ani. Aceeași instanță a dat o sentință de un an de închisoare, cu suspendare, celor 15 musulmani care au luat parte la un atac violent asupra clădirii bisericii din satul Kafr al-Waslin, lângă Giza, pe 22 decembrie. Membrii adunării creștine au fost agresați, iar interiorul bisericii a fost grav afectat. Președintele Egiptului, al-Sisi, a lucrat din greu pentru a înlătura obstacolele legale din pricina cărora, timp de aproape două secole, creștinilor le-a fost atât de greu să aibă locuri suficiente pentru închinare și slujire. Dar, după cum arată și diferența dintre cele două sentințe descrise mai sus, mulți tind să fie împotriva ideii ca creștinii să dețină clădiri de biserici. Rugați-vă ca, din vârful până la baza societății egiptene, să existe o schimbare completă a opiniei și o încetare a ostilității față de clădirile bisericești.

Sursa> Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine