Micro-Recital „Un omagiu muzical valorilor europene și norvegiene” la Hedalen Stave Church

Conferința „Road to Victori – Drumul spre Victorie” adună pe scena de la Hedalen Stave Church, Norvegia doi muzicieni de talie internațională într-un recital de excepție. Tânărul pianist român, Dragoș Andrei Cantea și tânăra cântăreață de operă din Norvegia, Benedikte Sofie Ribe, vor susține vineri, 22 iunie, un micro-recital cu motto-ul: „Un omagiu muzical valorilor europene și norvegiene”, anunță Christian Coalition.world

Evenimentul va avea în calitate de vorbitor vicepreședintele Parlamentului României, Ben-Oni Ardelean, care va susține un discurs despre: „Bătăliile Europei și ale Norvegiei pentru valori”.

Ne bucurăm că Dragoș și Benedikte au acceptat invitația. Credem că muzica și cântecul de calitate se numără printre ceea ce este mai splendid din ceea ce Dumnezeu a dat omenirii. Faptul că acest recital va avea loc într-o sală de concerte superbă cum este Hedalen Stave Church, face totul și mai special, a spus Jan-Aage, care i-a întalnit pe Dragoș și Benedikte după concertul de săptămâna trecută cu ocazia Centenarului Românesc.

Dragoș Andrei Cantea este unul din cei mai renumiți pianiști din generația sa, fiind un laureat la mai multe competiții din Europa. El este solist al mai multor orchestre simfonice din România și a avut recitaluri în Scandinavia, Elveția, Italia și peste tot în România. După absolvirea cu onoruri deosebite de la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, studiază pentru a doua diplomă de master la Academia Norvegiană de Muzică, unde studiază împreună cu Havard Gimse și Kathryn Scott. În același timp își desfășoară și cercetarea pentru doctorat în România. Dragoș Andrei este implicat în proiecte culturale ale Institutului Cultural Român pentru promovarea valorilor României în Scandinavia.

Soprana Benedikte Sofie Ribe și-a început educația în muzica clasică la Departamentul pentru Muzică din cadrul Univeritetet i Agder (UiA) din Norvegia, iar mai apoi a fost acceptată la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, unde și-a terminat licența. Printre altele, Benedikte a primit premiul Amalienborg și premiul cultural al municipiului Kristiansand pentru tinerii artiști. Benedikte are experiență în producții de operă importante la care a participat: Carmen, The Flag Magic și Hansel și Grethel. După ce a câștigat premiul pentru soliști la concursul „Young Talents”, Benedikte a fost, de asemenea, solistă la Orchestra Simfonică Kristiansand din martie 2015 și a debutat la Opera din Oslo în vara anului 2017.

Conferința este organizată ca o colaborare a Hotelului Solheimen din Sor-Aurdalen, Valdres și Christian Coalition World (KKN).

Traducere de Gabriela August

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.