Ziua a 7-a din 30 de zile de rugăciune: Grupul Wolof din Vestul Africii

Pământul de baștină al poporului Wolof e în vestul Africii – în principal în Senegal și Gambia – în sudul Deșertului Sahara. Majoritatea trăieşte în regiuni rurale semideșertice, acoperite de tufișuri, unde practică agricultura de subzistență, obținând cu greu mei, porumb și arahide din solul uscat. Sunt renumiţi pentru ospitalitatea lor și pentru simțul umorului. Tachinarea oaspeților e un fel obișnuit de a-i face pe toți să râdă și să se simtă bine. Oaspeţii sunt întotdeauna serviţi cu mâncare, chiar şi atunci când abia le-ar ajunge gazdelor.

În tradiția Wolof, nucile de cola sunt un simbol al relației și al respectului. Dacă un bărbat dorește să se căsătorească cu o anumită femeie Wolof, el va oferi câteva nuci de cola tatălui și unchilor ei. Nucile sunt netede și roșiatice și au gust oarecum amărui; prin faptul că acestea conțin cofeină, constituie o gustare energizantă. Ori de câte ori cineva se mută într-un alt sat sau intră într-un parteneriat nou de afaceri, sunt oferite nuci de cola persoanei, pentru a exprima onoarea și dorința de a avea pace și unitate.

Între cei cinci milioane de oameni din poporul Wolof, se estimează că nu sunt mai mult de 150 de creştini. Prin urmare, majoritatea celor din grupul etnic Wolof nu au întâlnit niciodată un ucenic al lui Isus. Multe sate sunt în întregime musulmane și Islamul influențează fiecare aspect al vieții. Totuși, dacă aţi petrece o zi cu acești oameni plini de căldură și generozitate, aţi ajunge cu siguranță să-i iubiţi.

NE RUGĂM
Este o adevărată provocare să cultivi suficientă mâncare în timpul scurtului sezon ploios, iar dieta modernă a poporului Wolof nu e una sănătoasă.

Să ne rugăm pentru mai multe proiecte de dezvoltare comunitară, care să aibă ca scop îmbunătățirea tehnicilor
agricole și maximizarea producției culturilor.

Serviciile de sănătate sunt o problemă serioasă și mulți din poporul Wolof se gândesc cu îngrijorare la ce s-ar putea
întâmpla dacă un membru al familiei s-ar îmbolnăvi. Puțini dintre ei au bani puși deoparte pentru tratament și ajutorul medical nu le este încă disponibil.

Să ne rugăm pentru pace în ținutul lor, în relațiile lor și în inimile lor (Matei 11:28-29).

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.