Ziua a 8-a din 30 de zile: Chiwar Asia Centrală

„Grăbiți-vă, camionul va sosi în câteva minute!”

Întregul sat aleargă înspre locul în care un camion uriaș se oprește. Aici, în munții Asiei Centrale, unde rezerva de hrană constă în principal din făină de grâu din producție proprie, nu există magazine, iar școlile, serviciile medicale şi infrastructura sunt slab dezvoltate.

Vizitele lunare ale camioanelor care aduc produse necesare precum ceai, sare, ulei, încălțăminte, textile și săpun şi le oferă în schimbul oilor sunt întotdeauna o mare atracție. Datorită granițelor așezate aleatoriu, cei 70.000 de oameni din grupul etnic Chiwar locuiesc în patru țări diferite. Ei se numără printre cele mai sărace grupuri etnice minoritare, ajustându-și viața ca să supraviețuiască în condițiile dificile din zonele montane de mare altitudine. Rata mortalității pentru copii în primii ani de viață și pentru mame e printre cele mai înalte din lume, iar rata alfabetizării e una
dintre cele mai scăzute.

Astăzi Bibi Juma merge să se roage lângă arbustul acoperit cu fâșii roșii de material. Cu mulți ani în urmă, în acest loc a murit un om sfânt; rugându-se în acest loc sfânt, ea speră că Dumnezeu îi va vindeca copilul bolnav. La fel ca majoritatea celor din poporul Chiwar, ea aparține sectei musulmane Ismaielite, parte din ramura Şiită a Islamului. Musulmanilor Ismaieliți le plac liniștea şi pacea, iar ospitalitatea e foarte importantă pentru ei. Au multe superstiții și ritualuri, cum e acesta, pentru a combate frica de spiritele rele. În ultimii ani, mulți oameni din acest grup etnic au experimentat felul în care Dumnezeu răspunde la rugăciunile făcute în Numele lui Isus și câțiva dintre ei au început să-și pună încrederea în El.

NE RUGĂM:
Să ne rugăm să ia naştere eforturi de a furniza oportunități educaționale și locuri de muncă oamenilor din aceste regiuni izolate.

Să ne rugăm pentru binecuvântarea celor care urmăresc îmbunătățirea serviciilor medicale în mijlocul poporului Chiwar.

Să ne rugăm ca cei care Îl urmează pe Isus să aibă bucurie, putere și curaj şi tot mai mulţi chiwari să fie transformați de Vestea Bună.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.